Jaaromzet horeca 5 procent hoger dan 2010

23 februari 2012 |
Jaaromzet horeca 5 procent hoger dan 2010<

Over heel 2011 heeft de horeca 4,9 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. In 2010 kromp de omzet nog met bijna 1 procent. Dit blijkt
uit cijfers van het CBS. De grootste omzetgroei behaalden de horecabedrijven in de eerste twee kwartalen van
2011. In de tweede helft van het jaar is de omzetgroei meer dan gehalveerd. Alleen cafetaria’s vormden een uitzondering op deze ontwikkeling.

Plus in laatste kwartaal
In het vierde kwartaal van 2011 heeft de horeca 3,2 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was vooral toe te schrijven aan hogere prijzen. Het volume steeg licht met 0,6 procent.

Goede periode voor eetgelegenheden
Restaurants en cafetaria’s hebben het meest bijgedragen aan de omzetgroei in het vierde kwartaal. Alle horecabranches noteerden in het vierde kwartaal een omzetgroei.

Cafetaria's leiden de dans
Cafetaria’s deden de beste zaken, hun omzet groeide met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De prijzen bij cafetaria’s stegen met 3,2 procent, het volume was 4,2 procent hoger. Bij restaurants kwam de omzetstijging uit
op 4 procent.

Hotels en cafés blijven achter
Vergeleken met de eetgelegenheden deden hotels en cafés het minder goed. Hotels boekten 0,8 procent meer omzet. Bij cafés was de omzetgroei 1,1 procent. De prijzen in cafés stegen met 2,4 procent, het volume was 1,3 procent lager dan een jaar eerder.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: