Heineken verkoopt opnieuw meer bier

20 april 2017 | Roy Spijker

Door een sterke vraag in Europa en Azië heeft Heineken in het eerste kwartaal van 2017 meer bier kunnen verkopen. Dat het heeft de brouwer laten weten in een handelsbericht. Analisten hadden in eerste instantie een afzetdaling verwacht, maar het geconsolideerde volume zwol aan van 43,5 miljoen hectoliters naar 44 miljoen hectoliters.

De groei werd met name gerealiseerd in Azië en Europa, volgens de Amsterdamse brouwer is het met name een uitdaging om ook in Afrika, het Midden-Oosten en Europa te groeien. Daar werd in afgelopen kwartaal een lagere afzet gerealiseerd. De Verkoop in Noord- En Zuid-Amerika was in principe goed, maar door een lagere afzet in Brazilië daalde het volume in deze regio met 0,7 procent.

Heieneken liet verder weten dat de nettowinst steeg van 265 miljoen euro naar 293 miljoen euro. Ook wil de brouwer gebruik gaan maken van het distributienetwerk van de biertak van Japanse Kirin in Brazilië. In februari kondigde Heineken al aan dat het de bieractiviteiten wil overnemen. De Heineken-activiteiten werden tot die tijd verspreijd door een bottelaar van Coca-Cola.

Meer lezen over Heineken? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: