Handel met gesloten beurs

18 maart 2014
Handel met gesloten beurs

TradeQoin is de naam van de nieuwe digitale munt voor ondernemers. De Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels presenteerde deze nieuwe manier van ondernemen met gesloten
beurzen.TradeQoin biedt een innovatief platform waarin MKB’ers binnen hun regio elkaars diensten kunnen afnemen zonder euro’s uit te geven.

*Versterken regionale economie*
TradeQoin is ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf, en heeft als doel de regionale economie te versterken.
Het MKB zorgt voor 70 procent van de werkgelegenheid in de regio en is daarmee van groot belang voor de lokale economische gesteldheid.

*Inkoop producten*
De munt is geld waard omdat de verdiende TradeQoin te gebruiken zijn voor het inkopen van producten en diensten binnen het netwerk. De waarde van een TradeQoin is gelijk aan een euro. Een TradeQoin is echter niet inwisselbaar voor een euro: hij is te besteden bij alle ondernemers die deel uitmaken van de community.

*Onderneming financieren*
Transacties worden verwerkt via een online TradeQoin-bankrekening. Deelnemers kunnen een leverancierskrediet aanvragen, waarmee bedrijven op rekening kopen bij hun leverancier en zo hun onderneming financieren. Deze lening is bovendien rentevrij. Het krediet wordt afgelost door binnen het netwerk producten en diensten te verkopen.

*Tweehonderd bedrijven*
Een kleine tweehonderd bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld bij TradeQoin. Er wordt gebouwd aan communities in Noord- en Midden-Nederland en in de Achterhoek. Qoin heeft de ambitie om voor het einde van 2014 ruim driehonderd bedrijven te hebben aangesloten.

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws