Haagse strandondernemer heeft dé oplossing voor 'social distancing' bij strandpaviljoens

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Een jaar geleden lag het idee al klaar bij zeilschooleigenaar Wouter van Raaij. Een idee dat in eerste instantie alleen voor extra omzet en exposure zou zorgen bij strandpaviljoenhouders, is nu een noodzaak geworden voor het probleem waar horeca ondernemers mee kampen.  

Nu er een gedeeltelijke heropening aankomt, wordt er druk omgebouwd en geschoven met de inrichting om weer veilig aan het werk te kunnen. Maar de vraag blijft hoe social distancing gaat uitpakken voor een sector die drijft op social gathering. Door de 1,5 meter-regeling, kunnen strandpaviljoenhouders veel minder gasten ontvangen.

Voldoende ruimte

“Het strand biedt wel voldoende ruimte om afstand te houden, maar gasten missen de beleving van luxe. De vraag is: hoe geef je badgasten een goed gekoelde wijn of lunch in je favoriete strandpaviljoen, maar dan 100 meter verder op het strand? Dit gemak kun je met je zelf meegesjouwde koelbox en plastic bekertjes niet evenaren", zegt Wouter van Raaij.

Bij het online platform strandpicknick.nl kunnen badgasten een picknick bestellen bij hun favoriete strandpaviljoen. Dit ‘luxe take-away concept’ heeft extra aandacht voor beleving, service, gemak en aankleding. Strandpaviljoens geven hun eigen invulling aan de picknick. Het is wel belangrijk dat de strandpicknick het gevoel van luxe van eten en drinken bij de strandpaviljoens evenaart. Duurzaam werken draagt hier aan bij. Het gebruik van plastic is daarom ook uit den boze en er zullen zoveel mogelijk ‘no waste’ oplossingen worden bedacht wat betreft de verpakking van de strandpicknick. Aanbieders van de beste, duurzame en verantwoorde picknick krijgen een betere plaats in de ranking.

Het gevoel van luxe zit in de verzorging. Gekoelde dranken worden koel geserveerd en warme gerechten zijn warm. De afwas hoef je niet te doen. Na de picknick, breng je de mand met vuile afwas weer terug.

Strandpicknick.nl is een online platform voor de plaatsing en acceptatie van maaltijd- en drankbestellingen. De basis is het afhalen van picknickmanden/-kratten bij strandpaviljoens om deze vervolgens op het strand te nuttigen. Het reserveringssysteem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Horecaondernemers kunnen zich aanmelden via de website en verschillende producten aanbieden. Bijvoorbeeld een ontbijtmand, een lunchmand en/of een borrelmand.

Foto: Damaris Verkijk

Blijf je graag op de hoogte?

Inschrijven voor twee keer per week al het hotelnieuws in je mailbox? Klik dan hier. Voor cafénieuws in je mailbox, klik hier om je in te schrijven. Voor restaurantnieuws, klik hier, voor lunchroomnieuws, klik hier en voor nieuws over B&B's, klik hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Columns
Alles heeft een einde en een worst wel twee

De avondschemering is ingevallen. De sfeer in het café is als een glas bockbier. Verwarmend en rijk, maar tegelijkertijd ook fris en monter. Er ligt niets zwaar op de maag. Hoewel dat makkelijk ook anders zou kunnen, maar dat past niet bij ons team. We zijn types van handen uit de mouwen, bli ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: