Haagse strandondernemer heeft dé oplossing voor 'social distancing' bij strandpaviljoens

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Een jaar geleden lag het idee al klaar bij zeilschooleigenaar Wouter van Raaij. Een idee dat in eerste instantie alleen voor extra omzet en exposure zou zorgen bij strandpaviljoenhouders, is nu een noodzaak geworden voor het probleem waar horeca ondernemers mee kampen.  

Nu er een gedeeltelijke heropening aankomt, wordt er druk omgebouwd en geschoven met de inrichting om weer veilig aan het werk te kunnen. Maar de vraag blijft hoe social distancing gaat uitpakken voor een sector die drijft op social gathering. Door de 1,5 meter-regeling, kunnen strandpaviljoenhouders veel minder gasten ontvangen.

Voldoende ruimte

“Het strand biedt wel voldoende ruimte om afstand te houden, maar gasten missen de beleving van luxe. De vraag is: hoe geef je badgasten een goed gekoelde wijn of lunch in je favoriete strandpaviljoen, maar dan 100 meter verder op het strand? Dit gemak kun je met je zelf meegesjouwde koelbox en plastic bekertjes niet evenaren", zegt Wouter van Raaij.

Bij het online platform strandpicknick.nl kunnen badgasten een picknick bestellen bij hun favoriete strandpaviljoen. Dit ‘luxe take-away concept’ heeft extra aandacht voor beleving, service, gemak en aankleding. Strandpaviljoens geven hun eigen invulling aan de picknick. Het is wel belangrijk dat de strandpicknick het gevoel van luxe van eten en drinken bij de strandpaviljoens evenaart. Duurzaam werken draagt hier aan bij. Het gebruik van plastic is daarom ook uit den boze en er zullen zoveel mogelijk ‘no waste’ oplossingen worden bedacht wat betreft de verpakking van de strandpicknick. Aanbieders van de beste, duurzame en verantwoorde picknick krijgen een betere plaats in de ranking.

Het gevoel van luxe zit in de verzorging. Gekoelde dranken worden koel geserveerd en warme gerechten zijn warm. De afwas hoef je niet te doen. Na de picknick, breng je de mand met vuile afwas weer terug.

Strandpicknick.nl is een online platform voor de plaatsing en acceptatie van maaltijd- en drankbestellingen. De basis is het afhalen van picknickmanden/-kratten bij strandpaviljoens om deze vervolgens op het strand te nuttigen. Het reserveringssysteem is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Horecaondernemers kunnen zich aanmelden via de website en verschillende producten aanbieden. Bijvoorbeeld een ontbijtmand, een lunchmand en/of een borrelmand.

Foto: Damaris Verkijk

Blijf je graag op de hoogte?

Inschrijven voor twee keer per week al het hotelnieuws in je mailbox? Klik dan hier. Voor cafénieuws in je mailbox, klik hier om je in te schrijven. Voor restaurantnieuws, klik hier, voor lunchroomnieuws, klik hier en voor nieuws over B&B's, klik hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download hier de werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw café belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw o ...

Columns Drinks
Column Richard Moerkerk: Daten met een bier

Bij ons, in Proeflokaal De Boom, wordt veel gedate. Normaal gesproken dan, uiteraard. Maar dat we nu gesloten zijn, wil natuurlijk niet zeggen dat er op het moment helemaal niet gedate wordt natuurlijk. Wandelen is helemaal hot en ik denk dat aankomende stelletjes sneller thuis afspreken, waar ze an ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: