Grootvaders rum wint eerste prijs

24 oktober 2012
Grootvaders rum wint eerste prijs

Tijdens de 7e editie van het Whisky & Rum aan Zee festival in IJmuiden heeft Ron Abuelo 7 jaar, de eerste prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie 'Best Golden Rum'.

*19 inzendingen*
Uit handen van de Cubaanse ambassadrice Ms. Zelmys Maria Dominguez Cortina ontving Ivo van der Valk, één van de oprichters van het merk, de award. Een deskundige vakjury heeft tijdens een blindproeverij uit 19 ingezonden gouden rums, de Ron Abuelo 7 jaar als winnaar uitgeroepen. De rums zijn allen beoordeeld op helderheid, aroma, smaak en afdronk.

*Pure noodzaak*
"Tijdens een vakantie in Panama kwam ik deze serie ambachtelijke rum tegen", vertelt Iwan Luiten mede-oprichter van het rummerk. "Terug in Nederland konden we de rum nergens krijgen en hebben we uit pure noodzaak besloten deze zelf te gaan importeren."

*Grootvaders rum*
Ron Abuelo wat letterlijk grootvaders rum betekent, is afkomstig uit Panama en is sinds eind 2011 in vier varianten verkrijgbaar in Nederland. De 'Ron Abuelo 7 años, reserva superior', is een op eiken bourbon vaten gerijpte rum. Op internationale festivals won deze rum al diverse prijzen.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws