Griekse cranberrymuffins

1 januari 2016 | Jorien Slager

Echt voorspoedig gaat het allemaal niet in Griekenland. En dat terwijl het land op cultureel en culinair vlak de wereld voldoende heeft te bieden – al eeuwen lang. De CuliTip is dit keer daarom bedoeld als steuntje in de rug voor alle gedupeerde Grieken. Nog belangrijker: de muffins zijn dankzij de frisse en gezonde cranberry’s gewoon ongelooflijk lekker.

Ingrediënten (12 muffins)

250 gram bloem
2 ruime theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
2 eieren (middel)
125 ml olijfolie
300 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 theelepels gehakte oregano
peper
1 groene Griekse paprika
40 gram zwarte Griekse olijven (zonder pit)
100 gram Griekse schapenkaas
125 gram gedroogde cranberry’s
12 papieren bakvormpjes
Oreganoblaadjes naar smaak/ter garnering

Bereiding

Bloem met bakpoeder en zout mengen. Yoghurt, eieren en olijfolie door elkaar roeren. Knoflook pellen en persen en samen met de oregano door het yoghurtmengsel roeren. Met peper kruiden. Het geheel door de bloem roeren. Paprika schoonmaken, afspoelen en fijnhakken. Olijven in kleine stukjes snijden. Schapenkaas verkruimelen. Deze ingrediënten met de cranberry’s snel door het deeg mengen. De papieren bakvormpjes in de uitsparingen van een muffinblik zetten en met het deeg vullen. In de voorverwarmde oven op 175 graden circa 25-30 minuten bakken.
Naar smaak met oregano garneren.

Tip

Bakpapier vierkant (circa 12x12 cm) op maat knippen en in plaats van de papieren bakvormpjes in de uitsparingen van het muffinblik drukken.

Bereidingstijd

45 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

KHN-voorzitter Dirk Beljaarts noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen maanden is uitgevo...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: