Fritatta met rode paprika’s, prei en feta

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Fritatta met rode paprika’s, prei en feta

Wil je je gasten eens iets anders serveren dan de omelet of de uitsmijter? Zet dan eens de Italiaanse fritatta op de kaart. Verandering van spijs doet immers eten. 

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 rode paprika’s, in reepjes
1 prei, in dunne ringen
100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid
1 teen knoflook, fijngesneden
8 eieren
200 gram feta
optioneel: handje ongebrande, ongezouten noten naar keuze, fijngehakt
zout en peper
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bak de prei en paprika ongeveer 10 minuten in een klein scheutje olijfolie met het teentje knoflook. Kluts de eieren met wat zout en peper los. Verdeel het paprikamengsel en de tuinerwten over de ovenschaal, verkruimel de feta erover en giet het ei er overheen. Bestrooi eventueel met de noten. Zet ongeveer 20 minuten in de oven, tot het ei gestold is.

Overig nieuws