Focus op kinderen en ouders

5 november 2014
Focus op kinderen en ouders

In de horeca is het verstandig om een doelgroep te kiezen. De doelgroep 'jonge gezinnen' is er daar een van. Als de kinderen kunnen spelen, hebben de ouders
immers tijd om wat lekkers te nuttigen. Met het aanbod van horeca en in winkels onder één dak, zien we direct ook het shop-in-shop principe terugkomen. Een concept dat populair is. In Amsterdam hebben ze het goed bekeken: vanaf 15 november is Amsterdam-Zuid een conceptstore rijker. Ouders en kinderen uit de buurt en omstreken kunnen gaan genieten van ontbijt, lunch en taart, een uitgebreide speelplek, kleding, cadeaus voor kinderen en volwassenen, de kinderkapper, kinderfeestjes en workshops. Na het succes van MiniMarkt in Bloemendaal, waar jonge ouders, opa’s en oma’s en oppassen deze plek al goed weten te vinden, opent het tweede filiaal op de Beethovenstraat haar deuren.

*Te weinig van dit soort plekken*
Josien Broekhuis, eigenaresse van MiniMarkt, weet waar ouders en kinderen behoefte aan hebben. “Er zijn weinig plekken waar je als ouder rustig kunt zitten terwijl je kinderen blij zijn en zich vermaken; hier kun je als ouder zelf ook genieten.” In de nieuwe conceptstore wordt dit gerealiseerd door onder andere een legomuur, treintafel en een goed gevulde speelhoek. De kinderen zijn lekker bezig terwijl volwassenen rustig kunnen rondlopen in de winkel. MiniMarkt verkoopt originele dingen voor klein en groot. Van accessoires tot cadeautjes en kinderkleding van onder andere Ferm Living, House Doctor, Rice, Janod, Jewel Rocks, Mini Rodini en Gray Label.

*Creatief*
MiniMarkt organiseert in de winkel workshops gericht op moeders, creatieve bezigheden voor kinderen van 4-10 jaar en verjaardagsfeestjes voor kinderen op maat. Circusfeestjes, schilder-, knutsel- en nagellakfeestjes; alles kan geregeld worden van speciale uitnodiging tot goodie bag.

*Food & Horeca*
In het horecadeel van MiniMarkt wordt alles vers bereid in eigen keuken. Onder het genot van koffie, een homemade taartje en een biologische appelsap met rietje, ontmoeten ouders en kinderen elkaar. Ook voor ontbijt en lunch houdt MiniMarkt rekening met alle leeftijden en staan veelal biologische producten op de kaart.

*Kapper*
Elke woensdag en zaterdag is de kinderkapster aanwezig van 10.00-17.00 uur.

*Opening*
15 november openen de deuren van MiniMarkt op de Beethovenstraat. “We kijken ernaar uit Amsterdamse gezinnen kennis te laten maken met ons concept en hopen dat we ouders de fijne combinatie van de verschillende aspecten van MiniMarkt kunnen laten ervaren.” MiniMarkt is maandag tot en met vrijdag open van 9.00-17.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur. Adres: Beethovenstraat 5a. www.minimarkt-store.com (under construction; meer info op MiniMarkt Facebook), tel: 06-24426526.

Overig nieuws