Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw gasten een verassende ervaring is en blijft. CuliTip garandeert altijd een perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere roomkaas van Lebo Kaas.

Ingrediënten (4 personen):

1 pak foccacia-brood
1 spuitzak Lebo Roomkaas Italiano
1 bakje cherrytomaatjes
1 krop molsla (rode sla)
1 krop frisée sla
160 gram dun gesneden Serrano Ham
Daikon cress en shiso purple voor de garnering

Bereidingswijze: 

Bak de foccacia in zijn geheel af in de oven. Snijd het foccacia-brood in 4 vierkanten van ongeveer 10 cm bij 10 cm. Snijd deze vierkanten nu nog een keer diagonaal doormidden (2 driehoekjes). Snijd het brood vervolgens open om te beleggen. Knip de spuitzak af met een kartelschaar en spuit de gewenste hoeveelheid roomkaas in rozetjes op het brood.

Leg wat gewassen blaadjes sla op het broodje en laat deze wat uitsteken. Verdeel de ham over de broodjes (20 gram per broodje, 40 gram per bord). Snijd de cherrytomaatjes in vieren en garneer het bord en het broodje hiermee. Als laatste de shiso purple en daikon cress op het bord leggen.

Variaties: 

U kunt Lebo Roomkaas Italiano vervangen voor Lebo Roomkaas Bieslook en de ham vervangen door gerookte zalm. 

Heeft u een gast met lactoseallergie, dan kunt u ook de spuitzak verse geitenkaas van Lebo gebruiken in combinatie met gerookte spek, honing en pijnboompitten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de Caf├ęKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: