Eerste VegFest in Amsterdam

29 oktober 2014
Eerste VegFest in Amsterdam

Aankomende zaterdag vindt in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam het eerste VegFest van Nederland plaats. Een VegFest is
een evenement waar veganisten en mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met veganistische producten en organisaties. Amsterdam plaats zich hiermee in een traditie van VegFesten. Andere plaatsen waar VegFesten worden georganiseerd zijn New York, Washington DC, Toronto en Londen. "In heel veel landen zijn VegFesten en soortgelijke evenementen gericht op veganisten en een veganistische levenstijl, echter in Nederland was een dergelijk evenement er nog niet. Gelukkig is dit er nu wel," aldus organisator Christine Burgemeester (directeur Vegetafel).

*Uiteenlopende sprekers*
Het evenement wordt georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Plenty Food, Viva las Vegas, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life en Happy Cow. VegFest bestaat uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteren en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food innovators en chefs tot life style auteurs.

*Diner door chef Alexander Gershberg*
VegFest begint om 10.00 en duurt tot 20.00. Op de avond voor VegFestNL is er diner bereid door opkomende chef Alexander Gershberg. Het diner, met muziek van singer-songwriter Charles Gosme, kost €35, kaarten voor VegFest 5 euro in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

~Christel Tuin~

Overig nieuws