Eerste ontbijtgranencafé geopend

12 december 2014
Eerste ontbijtgranencafé geopend

In Londen heeft onlangs The Cereal Killer Cafe de deuren geopend. Het café serveert 120 verschillende soorten ontbijtgranen
en twaalf soorten melk.
Daarnaast serveert het café twintig verschillende toppings en achttien soorten taartjes.

*Bijzondere ontbijtgranen*
Alan en Gary Keeling, een eeneiige tweeling uit Belfast, zijn de bedenkers en eigenaars van het café. "We vroegen ons af waarom er nergens een café was waar je een kom ontbijtgranen kon krijgen", zegt Gary Keely. "We zijn uit gaan zoeken hoe je zoiets opstart. En nu, anderhalf later, is het café realiteit." Het café is geheel ingericht in de stijl van de jaren tachtig en negentig. Bijzondere soorten ontbijtgranen staan uitgestald in open kasten, zoals Golden Grahams, Reese’s Puffs, Cap'n Crunch en Apple Jacks.

*Zeldzame soorten*
De tweeling haalt de diverse ontbijtgranen uit landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Ze waren zes maanden bezig met het vinden van leveranciers. De broers serveren ook zeldzame cereals die alleen in gelimiteerde versies op de markt zijn verschenen, zoals Poppin' Pebbles, Boo-berry, Count Chocula en Franken-berry. Daarnaast hebben de broers zelf mengsels gemaakt van diverse soorten. Het café is elke dag open van zeven uur 's ochtends tot tien uur 's avonds. Een kom ontbijtgranen kost tussen de 3 en 4,5 euro.

Overig nieuws