Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

2 juni 2015 |
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld<

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants
als beste uit de bus:

Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca

1. El Celler de Can Roca (Gerona, Spanje)

Joan en Jordi Roca koken in het beste restaurant ter wereld

2. Osteria Francescana (Modena, Italië)

Massimo Bottura bestiert samen met Takahiko Kondo en Davide Di Fabio de keuken

3. Noma (Kopenhagen, Denemarken)

René Redzepi staat samen met Daniel Giusti in de Deense topkeuken

4. Central (Lima, Peru)

Virgilio Martinez en Pia Léon zijn dé chefs van de Peruaanse topzaak

5. Eleven Madison Park (New York, Verenigde Staten)

Daniel Humm en chef de cuisine Chris Flint staan aan het roer bij de place to be in The Big Apple

De Liberije zakt in ranglijst
Restaurant De Librije van driesterrenchef Jonnie Boer is gezakt op de lijst met de honderd beste restaurants van de wereld. Het Zwolse restaurant is van plek 29 naar 71 gezakt.
Boer is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de vandaag gepubliceerde lijst. Twee jaar geleden stond zijn restaurant op de 57e plaats. Geen enkel ander restaurant uit Nederland staat dit jaar in het overzicht.

De lijst wordt jaarlijks door het Britse vakblad Restaurant Magazine opgesteld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Handhaving verbod rookruimtes horeca vanaf 1 april 2020

Vanaf 1 april 2020 zal het verbod op rookruimtes in de horeca worden gehandhaafd. Eind september werden in een uitspraak van de Hoge Raad al deze rookruimtes per direct verboden. De komende tijd kunnen horecaondernemers zich voorbereiden en heeft de NVWA de tijd om het toezicht in te richten. Blo...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: