Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld

2 juni 2015 |
Dit zijn de 5 beste restaurants ter wereld<

In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants
als beste uit de bus:

Foto: Een tonggerecht met vijf verschillende sauzen van 'Beste restaurant ter wereld' El Celler de Can Roca

1. El Celler de Can Roca (Gerona, Spanje)

Joan en Jordi Roca koken in het beste restaurant ter wereld

2. Osteria Francescana (Modena, Italië)

Massimo Bottura bestiert samen met Takahiko Kondo en Davide Di Fabio de keuken

3. Noma (Kopenhagen, Denemarken)

René Redzepi staat samen met Daniel Giusti in de Deense topkeuken

4. Central (Lima, Peru)

Virgilio Martinez en Pia Léon zijn dé chefs van de Peruaanse topzaak

5. Eleven Madison Park (New York, Verenigde Staten)

Daniel Humm en chef de cuisine Chris Flint staan aan het roer bij de place to be in The Big Apple

De Liberije zakt in ranglijst
Restaurant De Librije van driesterrenchef Jonnie Boer is gezakt op de lijst met de honderd beste restaurants van de wereld. Het Zwolse restaurant is van plek 29 naar 71 gezakt.
Boer is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in de vandaag gepubliceerde lijst. Twee jaar geleden stond zijn restaurant op de 57e plaats. Geen enkel ander restaurant uit Nederland staat dit jaar in het overzicht.

De lijst wordt jaarlijks door het Britse vakblad Restaurant Magazine opgesteld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Achtergronden
Gratis download: De CaféKrant, maart 2020

Coronavirus of niet, De CaféKrant blijft je op de hoogte houden van het laatste nieuws - voornamelijk online - maar biedt je prachtige interviews en achtergrondverhalen in de krant zelf. Voor degenen die vanwege de gedwongen sluiting even niets om handen hebben, is dit een uitgave om naar uit...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: