Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

8 mei 2017 | Thijs Jacobs

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van shoppen zijn de winkels in de Grote Marktstraat ook op beide Pinksterdagen open. En daarna is het heerlijk uitwaaien op het elf kilometer lange strand.

HAAGSE MARKT

De Haagse Markt – ook op Tweede Pinksterdag open – is al bijna een eeuw een begrip. Deze ontmoetingsplek van vele culturen is met drie looppaden en achthonderd meter dan ook de grootste onoverdekte warenmarkt in Nederland en een van de grootste in Europa. Een levendige plek om uren te shoppen en de heerlijkste hapjes uit te proberen.

RRROLLEND DEN HAAG

Van vr 2 t/m ma 5 juni staat het knusse Rrrollend Foodtruck Festival op het Lange Voorhout. Een gratis foodfestival voor iedereen die van gezelligheid, een hapje, drankje en vermaak houdt. Bezoekers kunnen er genieten van verrassende gerechten, een bluesband en een lounge DJ. Kids kunnen er knutselen, kijken naar kindertheater en zich laten schminken.

TONG TONG FAIR

Van do 25 mei t/m ma 5 juni is de jaarlijkse Tong Tong Fair, al ruim een halve eeuw de grootste Indische happening ter wereld. Op het Malieveld kun je dan niet alleen fantastisch eten en drinken bij de tientallen Aziatische restaurants en waroengs, maar ook genieten van het internationale, culturele Tong Tong Festival met muziek, theater en exposities.

BITES & STORIES

Ontdek de lekkerste hapjes en verhalen van Den Haag bij Bites & Stories. Met een local friend leer je al wandelend de stad, de bewoners en de beste plekjes kennen. Je kunt kiezen voor de Food & City Tour, de Wine & Dine Tour of een Privé Tour. Al het eten en drinken zit bij de prijs van deze persoonlijke en gezellige tour inbegrepen.

PROEF DE WIJK

Bij foodfestival Proef de Wijk – zaterdag 3 juni van 13.00 tot 22.00 uur – presenteren en serveren restaurants en lunchrooms van het Zeeheldenkwartier hun lekkerste gerechten en producten op het Prins Hendrikplein. Het gezellige plein verandert bij dit culinaire evenement in één groot openluchtrestaurant voor kleine hapjes of een hele maaltijd.

HANDMADE MARKET @DE PIER

Struinen boven zee en ook nog lekker eten en shoppen. Dat kan op de Handmade Market @de Pier, waar de ondernemers hun bezoekers de mooiste en heerlijkste handgemaakte producten en delicatessen tonen. En op de Scheveningse Pier is natuurlijk nog veel meer te beleven voor een heerlijk dagje uit, zoals het Reuzenrad, de Zipline, muziek en voor kinderen de Knutsel Pier.

MINGLEMUSH

Op 23 mei opent Minglemush, de eerste Haagse food- en moodhal. In de glazen hal van maar liefst 1.600 vierkante meter met straatjes, pleinen en knusse loungeplekken zijn bars en vijftien foodstands met gerechten uit de hele wereld. Daarnaast biedt de hal, grenzend aan het Centraal Station, ook volop entertainment met een arcadehal, een zitkuilbibliotheek en podia waar lezingen worden gehouden en dj’s, bands en singer-songwriters optreden.

GROTE MARKTSTRAAT

De winkels aan de Grote Markstraat zijn ook beide Pinksterdagen geopend. In prachtige oude panden zijn hier grote warenhuizen gevestigd, zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en de nieuwe Passage. En tussendoor vind je gezellige cafés en restaurants om even bij te komen van het shoppen en heerlijk te eten en drinken.

STRAND & ATTRACTIES

Voor kinderen en volwassenen is het elf kilometer lange strand van Scheveningen tot Kijkduin een heerlijke plek om uit te waaien en ontspannen. Kinderen kunnen er zandkastelen bouwen, schelpen zoeken, vliegeren of voetballen. En dan zijn er nog de vele attracties, zoals SEA LIFE, de Vuurtoren, Madurodam, Muzee, Beelden aan Zee of The Lion King, de koning van de musicals, in het AFAS Circustheater.

Op www.denhaag.com/hemelvaart en www.denhaag.com/pinksteren staan nog vele andere tips voor bijzondere Haagse activiteiten tijdens de Hemelvaart- en Pinksterdagen

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is gisteren van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Interview Longread
Deze café-eigenaar verkoopt nu tapasboxen, bierpakketten en chocolade

Roy Spekhorst is eigenaar van Pelle’s in Deurningen, een dorp dat ligt onder de rook van Hengelo. Spekhorst houdt de moed erin tijdens deze coronacrisis en heeft allerlei initiatieven ontplooid om de boel draaiende te houden: “E-commerce wordt voor ons nu steeds belangrijker; wie had dat ...

Columns
Met Pasen de terrassen open werd het duidelijk niet. Joh!

En dan zeggen: “Ze horen alleen wat ze willen horen." Of: ”Als er iets uitlekt, betekent het niet dat het al zo besloten is." Ja, dat weten wij uiteraard inmiddels ook wel! Maar neem dan eens een goed besluit. "Ja, maar we zeggen toch steeds 'als, als, als' erbij? ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: