De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

3 juli 2015 |
De Doelen krijgt nieuwe horecazaak<

Het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’, gevestid in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, opent in augustus. Chef-kok Marco Somer van
De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk.

Foto: Marco Somer

Combinatie
Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant. Marco Somer: "De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als
in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken.In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit."

Wens in vervulling
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de
afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van
de Doelen: "Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker
voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op."



Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal
voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via "www.dedoelen.nl/doelenmenu.":http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/informatie/doelenmenu/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Events Rotterdam
Atoll Rotterdam viert haar 10-jarig jubileum met een 3-daags verjaardagsfeest

Na een filmpje bij de Pathé even een balletje slaan of een drankje nuttigen? Menig Rotterdammer kan beamen dat Atoll de perfecte uitvalbasis is voor een compleet avondje uit. De loungeclub is inmiddels uitgegroeid tot een Rotterdams begrip. En dat kan ook niet anders, want Atoll bestaat dit j...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Drinks Cocktails Events
Helder Fortes Silva wint cocktailwedstrijd Jeneverfestival

Afgelopen weekend vond het Jeneverfestival plaats in dé jeneverhoofdstad van de wereld: Schiedam. Ruim 550 bezoekers waren aanwezig om alles te leren over jenever. Zo’n 18 distillateurs, 30 merken en meer dan 50 producten presenteerden zich in de Grote – of Sint. Janskerk. Het ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: