De Doelen krijgt nieuwe horecazaak

3 juli 2015 |
De Doelen krijgt nieuwe horecazaak<

Het nieuwe café-restaurant ‘In de Doelen’, gevestid in de Rotterdamse concertzaal De Doelen, opent in augustus. Chef-kok Marco Somer van
De Harmonie wordt culinair eindverantwoordelijk.

Foto: Marco Somer

Combinatie
Somer combineert straks vanaf eind augustus zijn werk bij De Harmonie met zijn werkzaamheden in de keuken van het nieuwe restaurant ‘In de Doelen’. De signatuur van de chef van De Harmonie zal hierbij terug te vinden zijn in de gerechten van het nieuwe café-restaurant. Marco Somer: "De gerechten worden op een soortgelijke manier opgebouwd als
in De Harmonie, waar we steevast werken rondom drie kopsmaken. Alles wat daar bij komt aan ingrediënten is bedoeld om die drie kopsmaken te versterken.In De Harmonie doen we dat op een andere manier dan In de Doelen, maar altijd met dezelfde passie voor het combineren van smaken en kwaliteit."

Wens in vervulling
De opening van het nieuwe restaurant is voor de Doelen al jaren een grote wens. Dwars tegen de trend van de
afgelopen crisisjaren in is daarom hard geknokt om het restaurant te realiseren. Anton Vliegenthart, directeur van
de Doelen: "Al jaren dromen we bij de Doelen van een mooi, groot restaurant, waar onze bezoekers voor hun concert of evenement relatief snel en op een kwalitatief goed niveau kunnen dineren. Een nieuwe publiekstrekker
voor de Doelen en dit deel van het centrum van Rotterdam. In de eigenaren van Dudok en Floor vonden we de zakelijk partners die we zochten. Dat we samen een restaurant van maar liefst 1.000 vierkante meter voor elkaar hebben gekregen op deze plek, daar ben ik heel trots op."



Doelenmenu
In de Doelen wordt het Doelenmenu geserveerd, speciaal
voor concertbezoekers. Het Doelenmenu is een maandelijks wisselend driegangenmenu, gebaseerd op de topgerechten van De Harmonie. Er is een keuze uit vis, vlees en vegetarisch en er wordt zo veel mogelijk gewerkt met lokale producten en ingrediënten van het seizoen. Naast het menu kan er ook à la carte gegeten worden. De desserts van het Doelenmenu zijn van de hand van patissier Daniëlle Danting, net als de taarten die de hele dag te bestellen zijn.Restaurant ‘In de Doelen’ is zeven dagen per week van 08.00 uur ‘s ochtends tot 24.00 uur ‘s avonds geopend voor ontbijt, koffie, lunch, borrel, diner en diverse zoete creaties. Het Doelenmenu is voor € 31,50 exclusief te bestellen bij de concertkaarten of los via "www.dedoelen.nl/doelenmenu.":http://www.dedoelen.nl/nl/concerten/informatie/doelenmenu/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Bier Brouwerijen
Vier brouwerijen sluiten zich aan bij Nederlandse Brouwers

Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland zijn per februari 2020 lid bij Nederlandse Brouwers. Hiermee telt de vereniging Nederlandse Brouwers voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederl...

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: