De beste koffie van Nederland

19 maart 2010 |
De beste koffie van Nederland<

De acht beste barista’s van Nederland strijden op 10 mei a.s. in Hotel de Goudfazant in Amsterdam-Noord om het Dutch Barista Championship.

Trend
Koffie wordt, vooral onder jongeren, steeds populairder. Meer consumenten maken kennis met de zetmethode ‘espresso’ en de daarop gebaseerde varianten als cappuccino en macchiato.

Kampioenschap
Ook in de out of home markt wordt steeds meer gebruik gemaakt van de espresso zetmethode. Om deze trend te volgen, te begeleiden en te stimuleren organiseert stichting Dutch Coffee Promotion jaarlijks het Dutch Barista Championship.

Colombia 2011
De winnaar van het Dutch Barista Championship 2010 zal Nederland volgend jaar vertegenwoordigen tijdens het World Barista Championship 2011. Deze internationale wedstrijd vindt volgend jaar in Colombia plaats. Sander Schat, winnaar van het Dutch Barista Championship 2009, vertegenwoordigt Nederland later dit jaar tijdens het World Barista Championship 2010 in Londen (GB).

Bereiding en presentatie
Bij het Barista Championship gaat het om de bereiding van drie koffiedranken: 4 espresso, 4 cappuccino en 4 signature-drinks. De deelnemers hebben vijftien minuten om deze dranken te bereiden en te presenteren aan de vier leden van de smaakjury.

Regels
Dit kampioenschap wordt gehouden onder de strikte en internationaal gehanteerde regels van de Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) en daarom organiseert Dutch Coffee Promotion het evenement onder auspiciën van de SCAE, en in nauwe samenwerking met Nationaal Coördinator Nederland van de SCAE, Annemarie Tiemes.

Dutch coffee promotion
Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: