Congres presenteert laatste ontwikkelingen veilig uitgaan

2 december 2009 |
Congres presenteert laatste ontwikkelingen veilig uitgaan

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft woensdag tijdens het congres Uitgaan Onder Invloed het nieuwe preventie-instrument Bar Veilig gelanceerd, een nieuwe methode voor agressiepreventie in de horeca. Met het preventiemiddel worden ondernemers gestimuleerd na te denken over hun bedrijf en krijgen horecamedewerkers handvatten aangereikt om agressie te beperken. De minister ging niet alleen in op wat de ondernemers zelf kunnen doen, maar ook op wat de landelijke overheid doet en wat gemeenten kunnen doen.

Gezond en veilig uitgaanscircuit
Uitgaan is leuk, maar zorgt ook voor maatschappelijke problemen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het Trimbos-instituut organiseerden daarom woensdag voor de tweede keer het congres Uitgaan Onder Invloed. Het congres is bestemd voor lokale partijen die werken aan een gezond en veilig uitgaanscircuit. Door verschillende sprekers en workshops konden professionals zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veilig en gezond uitgaan.

Ida Haisma (directeur van het CCV) en Patricia Gerardts (directie Trimbos-instituut) kondigden tijdens de opening van het congres aan de expertise van beide organisaties te gaan bundelen op het gebied van gezond en veilig uitgaan.

De CaféKrant, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/congres-presenteert-laatste-ontwikkelingen-veilig-uitgaan/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: