Column: van 0 naar 100 in één seconde

Auteur: Redactie
Columns 11 februari 2022
Column: van 0 naar 100 in één seconde

Heropening wordt een steeds gekker woord en de beleving bij elke 'we mogen weer open' is steeds anders. Bij heropening denk je toch snel aan een totale make-over van danwel je interieur danwel je concept. Ons interieur wordt altijd wel gefinetuned en ons concept staat als een huis.

We zijn gewoon weer open zoals altijd. Nou ja, zoals altijd... Er hijgen nog aardig wat regeltjes in onze nek. Regeltjes waarvan we vermoeden dat ze binnenkort verdwijnen en waarvoor het draagvlak bij onze gasten bijna weg is. Dus niet zo gewoon maar een beetje speciaal en bijzonder. En heel fijn.

In ieder geval voelde het nu als een échte opluchting. Zullen we dan eindelijk een minister kunnen gaan geloven? Hebben we er nu eentje die zijn best gaat doen om ervoor te zorgen dat de lockdowns tot het verleden behoren? Eentje die weet dat een gezonde geest de basis is voor een gezond lichaam? Ik hoop het van harte! Nu zelfs de minister-president niet meer de moeite neemt om naar een persconferentie te komen, krijg ik bijna zin om te gaan kijken.

Super fijn om weer vooruit te kunnen kijken en plannen te gaan maken die nu waarschijnlijk wél doorgaan in plaats van waarschijnlijk niet. Oprecht blij zijn wij weer volop gestart. Ondernemen in een sneltreinvaart, dat wel. Alles tegelijk.

In plaats van met de overheid aan de telefoon te moeten hangen en van het kastje naar de muur gestuurd te worden om je personeel in dienst te kunnen houden, kunnen we eindelijk weer zelf facturen sturen. De balans werk en privé is even zoek maar op een of andere manier is dat nog niet zo erg. We kunnen nog even teren op onze blijdschap. Hulde aan alle ondernemers met personeel. Het rooster in orde maken is een ontzettende klus op dit moment. Dan weer valt hier een 'Corona-gat' in het rooster, dan weer daar.

Vanaf volgende week hopelijk weer opschalen. Prettig vooruitzicht is dat we wellicht niet meer dicht gaan. Tenzij wij dat uiteraard zelf beslissen omdat ook wij kampen met een erg krappe Milty Fam. Gelukkig kunnen we een iets langere termijnplanning gaan maken en kunnen we weer werken aan een professioneel, gedreven en super gezellig team. Eentje zoals we altijd hebben gehad. De basis staat en ik heb er vertrouwen in, en zei ik al: ik heb er ook ontzettend veel zin in!

Blij ben ik ook met onze gasten. Wat is het toch een ontzettend leuk vak. Elke dag kunnen genieten van lekker eten maken, het gezellig maken, de meest uiteenlopende gesprekken voeren.

Heerlijk om een plek te kunnen hebben waar je op een normale manier met elkaar kunt praten. Waar alle onderwerpen van de dag bespreekbaar zijn. Door aandacht te schenken en de tijd ervoor te nemen, blijft het respectvol. Een plek waar iedereen zijn mening kan geven, gehoord kan worden en feedback kan krijgen. Waar geen onderwerp onder het tapijt wordt geveegd. Daar groeien en bloeien mensen van. Dit gunnen wij iedereen: een leven zonder blokkade en uitsluiting.

Het plezier in onze zaak komt terug!

Over de auteurs

Jan Willem en Janneke (zie foto) zijn de eigenaren van Eetcafé van Miltenburg in Bilthoven. Al meer dan negentig jaar vormt Eetcafé Van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het eetcafé is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie Van Miltenburg. In dit dossier hebben we all columns gebundeld.

Overig nieuws