Column: maak van het WK gewoon een ander feestje

14 juni 2018 | Thijs Jacobs

Het WK Voetbal is binnen de horeca taditioneel het domein van de cafés. Jammer dat onze mannen er dit keer niet bij zijn, maar dat is natuurlijk geen reden om het feest aan ons voorbij te laten gaan. En met al die mensen met buitenlandse roots in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om toch nog een feestje te bouwen.

Natuurlijk doet Marokko mee (er wonen bijna 400.000 Marokkanen in Nederland) en kun je daar mooi op inspelen. Belgen zijn er ook wel, maar wist je dat er zo'n 150.000 Polen in Nederland wonen? Polen houden van bier en voetbal, dus met een Poolse vlag voor het raam en Pools bier in de koelkast kun je een mooi feestje bouwen. 
In totaal zijn er bijna vier miljoen Nederlanders (!) met een migratieachtergrond, dus duik even in de demografie van de omgeving van je kroeg en je ziet welke vlag je - tijdelijk - voor het raam kunt hangen. 

Overigens is het aantal Duitsers in Nederland volgens het CBS gedaald, terwijl het aantal immigranten uit nieuwe EU-landen steeg. Het aantal autochtone Nederlanders daalde licht.

Ook kleine landen die aan het WK meedoen hebben een grote schare fanatieke voetbalvolgers. Zij verzamelen zich graag in de grote steden om gezamenlijk voetbal te kijken. Ik kan het zelf weten, aangezien mijn vrouw IJslandse is en we de IJslandse vlag al voor het raam hebben hangen. Voor ons is dit dus 'het WK der WK's', IJsland is er immers voor het eerst bij. Geweldig! Op social media zie ik dan ook her en der oproepen van IJslanders om in 'kroeg X' samen voetbal te gaan kijken. En ja, ze lusten wel een pilsje, dus je hebt er goede klanten aan.

Eigenlijk gaat dit stukje helemaal niet over IJsland of Marokko, maar over kansen. Helemaal geen voetbalevenement organiseren in je café is gewoon een gemiste kans. Ook al is Nederland er een keer niet bij. Als je in bepaalde Facebookgroepen je evenement deelt, dan komen daar vast geïnteresseerde expats of Nederlanders met een migratieachtergrond op af. Kies gewoon eens een andere doelgroep, heb je direct kans dat zij je kroeg leren kennen en later terugkomen. 
Zo, vandaag trappen we af en hier in huis gaan we zaterdag duimen voor onze mannen die Argentinië hopelijk met een nulletje of zes van de mat sturen. Hoop doet leven...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: