Bruschetta met tzatziki en kip

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

4 ciabattabroodjes met olijven
1 komkommer
150 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse munt of dille, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
zout
1 eetlepel citroensap
1 volle theelepel gemalen komijn
chilipeper uit een molentje
400 gram kipfilet, in reepjes
1 tomaat
50 gram veldsla

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep in een zeef om met wat zout. Laat de komkommer zo een half uur uitlekken. Dep de komkommerblokjes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de yoghurt, knoflook, munt en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. De tzatziki wordt lekkerder wanneer u de saus minstens 4 uur laat staan.
Meng in een kom het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Snijd de ciabattabroodjes overlangs open en rooster de snijvlakken in een grillpan mooi bruin. Bak de kipreepjes in een koekenpan zonder extra olie in 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze steeds om. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk de ciabattabruschette royaal met tzatziki en verdeel er wat veldsla over. Schep de kipreepjes erop en garneer met de tomaatreepjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

PUZO bar opent haar deuren in Amsterdam

PUZO maakt uitsluitend gebruik van duurzame producten van hoogstaande kwaliteit. Geen junkfood, maar fusion recepten bereid met natuurlijke ingrediënten. Zo puur mogelijk, zonder onnodige extra’s. Goed voor jou en de wereld om je heen. PUZO’s zijn driehoekige rijstpakketjes met daa...

Columns Bier
Column Richard Moerkerk: Vader Jacob ...

Het mooie aan bier is dat het verweven zit in veel van ons dagelijks leven. Bijvoorbeeld in (straat)namen, kinderliedjes of uitdrukkingen in de Nederlandse taal. Metten zijn ochtendgebeden van monniken. Het woord stamt af van het Latijnse matutinus, dat ‘ochtend’ betekend. De metten z...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Events Brouwerijen
Heineken terug als hoofdsponsor van SAIL

Heineken verbindt zich als hoofdsponsor aan de jubileumeditie van SAIL, van 12 tot en met 16 augustus voor de 10e keer in Amsterdam. De brouwer was in 1975 al betrokken bij de start van SAIL, toen vanwege het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Als Nederlands icoon met de wortels in Amsterdam wil Heine...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: