Broodsalade uit Italië

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Broodsalade uit Italië

Ingrediënten

1 oranje en 1 groene paprika
150 gram witbrood van de voorgaande dag
1 rode ui
300 gram tomaten
1/2 courgette
4 eetlepels witte azijn
zout en peper
8 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse gehakte tijm
150 gram tonijn uit blik 
2 eetlepels kappertjes
1/2 bosje basilicum

Bereiding

Snijd het brood in blokjes en rooster het. Snijd de ui in ringen. Was de paprika’s, halveer ze en verwijder het zaad. Snijd de paprika in strookjes. Pliceer de tomaten en verwijder de kern. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in strookjes. Meng azijn, olie, tijm en ui. Voeg de broodblokjes en de groenten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat intrekken. Meng tonijn en kappertjes door de salade. Snijd de basilicum in stukjes en roer door de salade.  

Overig nieuws