Bijenkorf opent nieuw horecaconcept

20 mei 2014 |
Bijenkorf opent nieuw horecaconcept<

De Bijenkorf City Café, een geheel nieuw horecaconcept, opende op 18 mei haar deuren in het filiaal Den Haag. Hier kan men terecht voor koffie- en theespecialiteiten, sandwiches, salades,
patisserie en wijnen met virtuele wijnsommelier. De Bijenkorf City Café biedt ook een take away service en is in het weekend een uur eerder geopend dan de andere afdelingen binnen de Bijenkorf.

Café en take away
De Bijenkorf City Café, direct bij de ingang aan de Wagenstraat, is geheel nieuw ontworpen passend bij het verbouwde filiaal Den Haag afgelopen jaar. In het City Café kan men rustig genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn sandwiches, trammazini (Italiaanse sandwiches), gegrilde panini en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld.

Koffie en thee
Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Op het gebied van koffie is een samenwerking gestart met premium koffiemerk Illy. Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half juli werkzaam in het café als barista. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Bijenkorf Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en honingsiroop. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor de Bijenkorf.

Thee in een potje
Theeliefhebbers krijgen hun verse thee in een potje geserveerd. Er is een uitgebreide keuze aan theesoorten. Bijzonder is dat men hiervoor de verse kruiden zelf kan knippen om de thee naar individuele smaak te laten trekken.

Patisserie: Haagsche Hopjestaart
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de beroemde de Bijenkorf boltaart, introduceert de Bijenkorf nieuwe gebakssoorten zoals de Haagse Hopjestaart. Een koffie/caramelmousse met Haagsche Hopjescrunch in combinatie met melkchocolade. Verder zijn er nieuwe bonbons met exquise smaken, de mini buches met passievrucht, peer of caramel. Het Bijenkorfje, een combinatie van chocolade, meringue en rood fruit, is ook nieuw in het assortiment.

Virtuele wijnsommelier
Bij de Bijenkorf City Café wordt ook een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per fles verkocht zoals Sancerre en Fleurie. Ook koopt u hier een aantal luxe champagnemerken. Via een tablet, de virtuele wijnsommelier, kan men checken welke wijn bij welk gerecht past en van welke druiven deze wijn gemaakt is.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: