Bietensoep

1 januari 2016 | Jorien Slager

Bieten bevatten het rode pigment betanine, dat ook wel gebruikt wordt om voedingsmiddelen – en bij morsen ook uw kleding – op een natuurlijke manier te kleuren. Betanine beschermt en versterkt bovendien de functie van de lever. Genoeg over gezondheidsaspecten. Deze soep is gewoon heel erg lekker.

Ingrediënten (2 personen)

125 gram rauwe rode bieten

1 sjalot

1/2 kleine appel

2 worteltjes of een stuk winterwortel

4 dl groentebouillon of runderbouillon

2 eetlepels zure room

sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Schil de bieten en rasp ze grof. Pel de sjalot en hak deze fijn. Rasp de wortel grof.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.
Breng de bouillon met de groenten en de appel aan de kook en laat de soep circa 20-35 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep, voeg de port toe en warm de soep nog even door.
Serveren met een eetlepel zure room en garneren met bieslook.

Bereidingstijd

Ongeveer 45 minuten.

Tips

- Deze soep is bij warm (lente)weer ook prima koud te nuttigen.
- Toch nog te koud? Kook 1/2 dl rode port of rode wijn mee.

Foto en receptuur: www.groentenfruitbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier
Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%

Swinkels Family Brewers komt versneld met Swinckels’ 0.0%, een nieuw alcoholvrij bier, en brengt deze exclusief naar de horeca. Swinckels’ Superior 0.0% Beer is een uitgesproken, fris en verfijnd alcoholvrij bier. De brouwer voegt hiermee nog een alcoholvrij bier toe aan haar uitgebreide...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Achtergronden
Waarover wil jij graag lezen?

Jij bent als lezer belangrijk voor ons platform. Om je nog beter van dienst te zijn, willen we graag weten welke inhoud jij het liefste terugziet binnen onze website en onze krant. Help jij ons (en jezelf) door de korte vragenlijst in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten van je tijd in beslag...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: