Betalen met mobiel in Zeeuws restaurant

8 april 2015
Betalen met mobiel in Zeeuws restaurant

Vanaf vandaag kunnen gasten van restaurant Bij Kees hun portemonnee thuislaten en afrekenen met de Daalder-app: een e-wallet waarmee
consumenten gemakkelijk kunnen betalen met hun smartphone. Het restaurant van eigenaar en chefkok Kees Visser in Zierikzee is daarmee de eerste horecagelegenheid in Zeeland waar met een mobieltje kan worden afgerekend.

*Lage transactie*
Door de samenwerking tussen Daalder en Bij Kees kunnen gasten gemakkelijk betalen voor hun lunch of diner. Gebruikers zetten eerst geld op hun Daalder e-wallet. Vervolgens kan er betaald worden met de telefoon. De restauranthouder op zijn beurt heeft geen extra pinkastjes meer nodig en betaalt een lage transactie per fee.

*Handig*
Voor Bij Kees biedt de Daalder-app de mogelijkheid een extra service aan gasten te bieden. Chefkok en eigenaar Kees Visser: “Gasten kunnen vanaf hun tafeltje gelijk betalen, ze hoeven niet meer naar de kassa te lopen. En dat is snel, handig en efficiënt, ook voor mij als horeca-ondernemer.” De Daalder-app is een initiatief van de Amsterdamse start-up Daalder. Het bedrijf lanceerde de app vorige week na een proefperiode waarin honderden consumenten de app hebben kunnen testen bij een selectie winkels en horeca-gelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als IOS.

*Betalen met mobiel steeds populairder*
Betalen met je mobiel is wereldwijd aan een snelle opmars bezig. Zo betalen in de VS consumenten al in veel winkels met Google Wallet en Apple Pay en geeft volgens recent onderzoek een grote meerderheid van de Nederlandse telefoonkopers (87%) aan in de toekomst te willen betalen met hun smartphone. In Nederland experimenteert tot nu toe naast Daalder alleen de Rabobank via dochtermaatschappij MyOrder en PayPal met mobiel betalen. Maar de Rabobank e-wallet is alleen beschikbaar voor de Samsung Galaxy S4 en de Samsung Galaxy Note 3. Daalder is de eerste mobiele betaalapp die werkt op iedere smartphone en niet gelieerd is aan een bank of telecombedrijf.

Overig nieuws