'Ober! Eén Margarita van $1.200 a.u.b.'

18 juli 2013
'Ober! Eén Margarita van $1.200 a.u.b.'

Wie het breed heeft, laat het breed hangen. In New York kan dat prima bij 230 FIFTH Rooftop Bar & Penthouse Lounge. In deze bar staat een Margarita cocktail op de kaart die 1.200 dollar
(omgerekend 920 euro) kost.

*Luxe mix*
Voor dat geld krijg je niet zomaar een drankje. De Frozen Fifth Avenue cocktail, zoals hij officieel is gedoopt, wordt gemaakt met bijzondere dranken. Zo wordt er de 1800 Coleccion Extra Anejo Tequila 2010 Limited Release die 1.800 dollar per fles kost gebruikt. Ook gaat er een scheut van de Quintessence Grand Marnier in (800 dollar per fles). Het ijs in de cocktail is gemaakt van Louis Roederer champagne die per fles 450 dollar kost. Het houdt niet op bij de gebruikte dranken. Het zuurtje komt van kaffir limoenen (5 dollar per stuk), de frisheid van agave-nectar (10 dollar per flesje). De rand wordt met zeezoutvlokken uit Frankrijk besprenkeld (a 30 dollar per pond).

*Goed gevoel*
Diegenen die deze Margarita bestellen, hoeven zich niet heel schuldig te voelen voor hun decadente gedrag. De helft van het bedrag van deze cocktail moet de gast schenken aan een goed doel naar keuze.

*Glaasje mee*
Bovendien houdt men een blijvende herinnering over aan deze ervaring. Het met de hand geblazen, door Ralph Lauren ontworpen, cocktailglas van 125 dollar mag mee naar huis. De cocktail moet minimaal 24 uur van tevoren worden besteld.

Hoe ging dat gezegde ook alweer? Op één been kun je niet staan...

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws