Barista Moniek Smit naar Doppio

21 juni 2018 | Thijs Jacobs

Koffiemarktspecialist, adviseur en barista van het eerste uur Moniek Smit (41) zet haar carrière voort bij franchise-onderneming Doppio Espresso. Smit zal per 1 juli 2018 de functie van Regio Regisseur op zich nemen en hiermee de franchisenemers van Doppio Espresso ondersteunen en versterken.

Espressobar

Smit begon haar koffiecarrière als barista in 2001 bij een espressobar in Haarlem. Vervolgens werkte ze bij start up MobiCcino en begon ze haar eigen bedrijf Barista Company. Als één van de eerste barista’s in Nederland kreeg ze de kans om honderden koffietrainingen te geven en een sterk netwerk in de branche op te bouwen. De afgelopen jaren werkte Smit zelfstandig als adviseur en coach voor ondernemers in de koffiemarkt en als marketeer onder de vlag van Smit Prins Amsterdam Agency. Naast haar werk voor Doppio Espresso zal Smit actief blijven als adviseur voor projecten in de koffiemarkt.

Smit: “Ik heb in mijn werk voor multinationals en voor eenpitters mogen werken. Ik heb duizenden mensen mogen trainen en nog veel meer cappuccino’s mogen serveren. Ik heb veel geleerd en ervaren en weet waar ik goed in ben en ook wat mij energie geeft. Bij Doppio Espresso kan ik al mijn kennis en ervaring inzetten, voor de organisatie en de franchisenemers en hun teams. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan.”

Doppio Espresso werd in 2007 door Peter van Eijl en Jonathan Teoh gestart in Groningen. Inmiddels zijn er 33 vestigingen in Nederland en blijft de onderneming groeien. De formule won verschillende awards van o.a. De AD Koffietest, Misset Koffie Top 100, Allegra European Coffee Awards.

Blij

Michiel Plazier namens Doppio Espresso: “Wij zijn heel blij met de komst van Moniek. Met al haar ervaring en kennis zijn wij er van overtuigd dat ze een zeer waardevolle bijdrage gaat leveren in het nog verder verbeteren van onze producten en dienstverlening. Met het ondersteunen van onze franchisenemers zal Moniek met haar ervaring als ondernemer een gesprekspartner van niveau zijn zodoende er ruimte wordt gecreëerd om te excelleren. We kijken uit naar een zeer plezierige samenwerking!”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Je hebt van die cafés waar je al jaren langsloopt en denkt; ‘daar loop ik niet naar binnen.’ Of ‘hier hoor ik niet’. De uitstraling van de gevel lonkt niet of je kunt niet goed binnen kijken om te zien wat er gebeurt. Zo kwam de dag dat een vriendin zei dat ze in een h...

Lees nu gratis de juni-uitgave van de CaféKrant

De juni-edtie van De CaféKrant ligt weer bij elk café op de mat, maar hij is ook hier te downloaden. Een editie waar bier centraal staat. In Breda runt Anette Kessels al jaren het goed lopend café De Kleine Wereld. Gemikt wordt op het publiek dat ouder is dan dertig jaar, van ee...

Opening Achtergronden
Oude discotheek wordt lunchroom

Op de plek waar in Klazienaveen vroeger discotheek Le Barrage zat, komt straks een lunchroom. De nieuwe huurder gaat fors verbouwen. Er komt ook een zaal voor feesten, zo lezen we op rtvdrenthe.nl. Verwaarloosd Er moet nog wel veel gebeuren aan het pand. Het blijkt totaal verwaarloosd te zijn;...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Horeca wordt gewaarschuwd voor acrylamide in gerechten

Vanaf 11 april 2018 is het wettelijk vastgelegd dat horecaondernemers ervoor moeten zorgen dat de hoeveelheid acrylamide in hun producten tot een minimum wordt beperkt. De Europese Commissie heeft dit in nieuwe wetgeving vastgelegd. Maar wat is acrylamide dan eigenlijk? Op de website van het ...

Columns Achtergronden
Column: een glimlach is gratis

Het gebeurt me niet vaak in de horeca, maar onlangs was het raak. Zeer onvriendelijk personeel. Echt, de serveerster in kwestie had wat weg van een verlepte tante Sidonia, je weet wel, die lange spriet uit de Suske en Wiske reeks. Maar in dit geval bleek het een versie met bloeddoorlopen ogen, walle...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: