Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

4 augustus 2020 | Redactie

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn
ambitie; 10 nieuwe full service restaurants openen in 2 jaar.

“Drie jaar geleden kwam ik in aanraking met Wayback Burgers via een advertentie. Na een nadere kennismaking in de Verenigde Staten was ik verkocht door de kwaliteit van het product, de entourage en de service. In 2017 ben ik Master Franchisehouder van Wayback Burgers Nederland geworden en na een jaar keihard werken opende wij ons vlaggenschip in Breda in december 2018.”

Vooralsnog is Breda de eerste en enige vestiging op het vaste land van Europa. Maar daar wil Stefan Boers snel verandering in brengen. Boers: “Na de opening van Breda hebben wij gewerkt aan het gereed maken voor uitbreiding middels franchise. Dit had nog enige voet in de aarde! Inmiddels kan ik met trots zeggen dat onze operatie gereed is voor uitbreiding. Zowel de inkoop, de logistiek en de franchise back office staan klaar voor grootschalige uitbreiding in Nederland en naar andere Europese landen.”

De door Wayback Burgers Nederland ontwikkelde producten, learnings en expertise worden nu al gebruikt in Ierland, Marokko en andere Wayback Burgers locaties in 36 landen over de wereld, maar binnen Europa ligt de markt hier nog volledig voor open. “Een fantastische kans waar wij graag op inspringen!” zegt Boers.

Ondanks de onstuimige economie is Boers er van overtuigd dat dit hét moment om de uitbreiding vorm te geven. Boers: “De bankencrisis van 2008 heeft laten zien dat burger concepten redelijk recessie-resistent zijn door hun toegankelijke en betaalbare aanbod. Daarnaast is de vraag naar kwaliteitsburgers in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Daar ligt dan ook ons onderscheidend vermogen ten opzichte van andere quick service burger concepten.”

Sinds juli 2020 is Daniëlle Leeman aan boord gekomen als Chief Commercial Officer om de gestelde ambitie te realiseren. Boers: “Daniëlle heeft een sterke commerciële achtergrond en de juiste energie en passie voor Wayback Burgers om de groei te realiseren. Zij zal met name de sales en marketing strategie verder uitzetten en de juiste franchisenemers aanhaken bij de juiste locaties. Wij staan te springen om Wayback Burgers met nieuwe franchisenemers en andere partners uit te rollen in Nederland” ,sluit Boers af.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Nice 'n Easy
Ook een sterrenchef gebruikt soms 'convenience'

De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk gaan eigenaar en sterrenchef Rik Jansma en zijn pupil Laurens Samsen het gesprek aan. Convenienceproducten, halffabricate...

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiende horecazaak is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van ee...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: