Actie: Nee tegen meer btw!

23 juni 2015
Actie: Nee tegen meer btw!

De plannen om het btw-tarief van 6% af te schaffen is funest voor de gastvrijheidssector. Om dit plan te voorkomen start 22 juni de actie: Nee tegen
meer btw! Ondernemers vragen hun gasten om hun digitale stem te laten horen via "www.neetegenmeerbtw.nl":http://www.neetegenmeerbtw.nl, de Facebookpagina of een leuke foto te twitteren met #neetegenmeerbtw.

*Absurd idee van de regering*
“Het Kabinet presenteert de belastingherziening alsof we er allemaal beter van worden, maar de ondernemers in de gastvrijheidseconomie worden gedwongen om 15% meer belasting aan de consument te vragen. Dat is absurd.”, aldus voorzitter van Gastvrij Nederland Kees van Wijk.

*Nee tegen meer btw*
Gastvrijheidsondernemers gaan actie voeren om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen bij de consumenten die ook -Nee tegen meer btw- willen. Via twitter, facebook en flyers bij bedrijven worden consumenten opgeroepen hun stem uit te brengen op www.neetegenmeerbtw.nl. Eind augustus worden de stemmen geteld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

*Verlies van omzet en banen*
Gastvrijheidsorganisaties lieten samen onderzoek doen naar de effecten van het schrappen van het lage btw-tarief. Onderzoeksinstituut NYFER berekende dat afschaffing van het 6% btw-tarief een verlies van 55.000 banen voor de sector betekent. Het kabinet houdt vast aan zijn voornemen terwijl ervaring met soortgelijke maatregelen in andere EU-landen laat zien dat de btw-opbrengst meestal tegenvalt, en ook de kosten van sociale zekerheid hoger uitvallen. Daarom is het onbegrijpelijk dat het kabinet doorgaat op deze koers.

*Minder echte omzet en geen groei*
Bij afschaffing van het 6% btw-tarief voor de hele sector leveren gastvrijheidsbedrijven zo’n 1,5 miljard euro aan omzet in. Door een hogere btw stijgt de consumentenprijs, waardoor de feitelijke omzet daalt met gevaar

Overig nieuws