Aardbeien vóór wijn

27 oktober 2011
Aardbeien vóór wijn

Wie graag en regelmatig een wijntje drinkt, doet er goed aan eerst een paar aardbeien te eten. Het fruit beschermt de maag namelijk tegen de gevolgen van
alcohol. Dat blijkt uit een onderzoek verricht door Italiaanse, Servische en Spaanse onderzoekers. Aardbeien zouden het slijmvlies beschermen.

*Maagzweren*
Volgens de onderzoekers remt het eten van aardbeien de vorming van maagzweren. Ook activeren aardbeien de verdedigende antioxidanten en enzymen in het lichaam.

*Brandende werking*
Bij overmatig alcoholgebruik kan het slijmvlies in de maag aangetast worden of ontsteken. Dit komt door de brandende werking van de drank. In ernstige gevallen kunnen er zelfs kleine bloedinkjes optreden.

*Tien dagen*
De onderzoekers raden aan om tien dagen voor alcoholgebruik ongeveer 40 milligram aardbeien per dag te eten.

Overig nieuws