299 restaurants doen mee aan Mosselweek

9 september 2015
299 restaurants doen mee aan Mosselweek

Van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september was de vijfde editie van de "Nationale Mosselweek":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=mosselweek&x=zoeken. Voor de eerste keer tijdens
deze lag het accent op horecagelegenheden. In totaal hebben 299 restaurants meegedaan en een mosselgerecht of -menu geserveerd met Zeeuwse mosselen.

*Mosselweek*
Tijdens de Nationale Mosselweek hebben 299 restaurants Zeeuwse mosselen geserveerd. Deelnemende restaurants hadden de vrijheid om op geheel eigen wijze een mosselmenu of -gerecht samen te stellen. Christine Fijnaut van Het Nederlands Mosselbureau: "Het is geweldig dat de Zeeuwse mosselen massaal gepromoot zijn. De samenwerking met horecagelegenheden was een groot succes: 299 restaurants in heel Nederland hebben meegedaan. We hebben veel enthousiaste reacties gehad, restauranthouders vonden de mosselweek een mooi initiatief. Mede doordat er geen kosten en voorwaarden verbonden waren aan deelname is het zo’n groot succes geworden en voor herhaling vatbaar, want ook van gasten hebben we positieve reacties ontvangen."

*Positieve reacties*
"De Nationale Mosselweek was voor ons een groot succes. De deelname was zeer laagdrempelig en alles werd ons uit handen genomen qua promotie en reserveringen. Ook vanuit onze gasten hebben we veel positieve reacties ontvangen, ons vijfgangen mosselmenu was een absolute hit, wij doen volgend jaar zeker weer mee", aldus Jac Uytdewilligen van Restaurant Mossels & Meer in Oostkapelle.

Overig nieuws