13 jaar geleden in De CaféKrant: trends in koffie en thee

Auteur: redactie
6 augustus 2021
13 jaar geleden in De CaféKrant: trends in koffie en thee

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant.

Dit keer reizen we terug naar 2016. We besteedden toen extra aandacht aan trends in koffie en thee. Zijn ze sterk veranderd ten opzichte van toen?

Een kop koffie in de horeca is steeds vaker een espresso: 43 procent van de kopjes is gemaakt op basis van espresso. Hieronder valt dus ook cappuccino en latte. Een espressomachine zet koffie onder druk, wat de smaak veel krachtiger maakt dan van filterkoffie. Een heerlijk geurende kop met een gesloten crèmelaag is het resultaat. Vijf jaar geleden was het aandeel van espresso nog maar een derde, blijkt uit cijfers van de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers (VNKT).

Het verhaal lees je via deze link.

Dossier

Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit De CaféKrant. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

DCK15Jaar

Overig nieuws