Dossier : 15 jaar De CaféKrant

29 oktober 2018 Interview Longread 15 jaar De CaféKrant
Interview: Bierderij Waterland is brouwerij en café in één

Geen café zit zo vast aan een biermerk en is tegelijkertijd zo vrij als een brouwcafé. Bierderij Waterland tapt zelfgebrouwen bier uit bijna alle dertien kranen in het proeflokaal. Om de Waterlandse gast te blijven verrassen, maakt de brouwer iedere dinsdag een nieuw bier volgens biolo ...

31 maart 2017 Interview 15 jaar De CaféKrant
Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'

Concept Café Arnhem Het pand waarin nu Café Arnhem is gevestigd, bestond vorig jaar nog uit twee kleine bruine cafés. Nu staan er gebloemde fauteuils met een print van een stilleven uit het Rijksmuseum,  glimmende barkrukken en hangen er artistieke foto?s aan de muur. ?Dit is een zaak waar ik ...

24 maart 2016 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview: Frank Braam, Tapperie De Gats - Sittard

Frank Braam is eigenaar van Tapperie De Gats in Sittard. Voor wie deze stad een beetje kent: De Gats vind je in een van de meest iconische oude panden aan De Markt. Het pand stamt uit 1535 en vroeger was er een bakkerij gevestigd. ‘De Gats’ is vernoemd naar het straatje naast het pand me ...

16 december 2015 Interview 15 jaar De CaféKrant
'Ambtenarij en ondernemerschap botsen weleens'

Wanneer je Kampen binnenrijdt, is de prachtige stadsbrug het eerste wat je ziet. Naast deze magistrale brug wordt de aandacht direct getrokken door een drijvend café. Laat dat nu net het café zijn dat wij bezoeken. Een pilsje doen op het water, genieten van een prachtig uitzicht en geh ...

18 juni 2013 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview Bernard Kuenen van Grand Café Silva Ducis in ’s-Hertogenbosch

Op de prachtige Parade in ’s-Hertogenbosch is altijd iets te beleven. Veel van deze festiviteiten worden mede georganiseerd door eigenaar Bernard Kuenen van Grand Café Silva Ducis. Een enthousiaste ondernemer, met hart en ziel verknocht aan de horeca en aan de Brabantse stad. “Je ...

18 maart 2013 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview: Wouter Verwer van Talud9 in Utrecht

Jong, gedreven, ambitieus en eigenzinnig. Wouter Verwer is meerdere malen voor gek verklaard door zijn omgeving. In deze economisch onzekere tijden het risico nemen een horecagelegenheid te beginnen als jonge ondernemer... Daar was niet iedereen enthousiast over. Toch waagde hij de gok. “Ik ...

20 september 2012 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview: Karin Mazereeuw, Schipperscafé ’t Ankertje in Enkhuizen

Enkhuizen. Stad van water, historie en toerisme. In de zomer vele malen groter dan in de winter. Schepen, wandelaars, fietsers, dagjesmensen – er is altijd bedrijvigheid in de mooie plaats aan het IJsselmeer. In de plaatselijke horeca is het bijna altijd hollen. “Bij mooi weer is het hie ...

22 december 2011 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview: Arnoud Pijpker, bierencafé De Heks in Deventer

De heks tegen de gevel is een duidelijke wegwijzer. Ze vloog ooit tegen de muur van deze kroeg, bungelt nog steeds aan de gevel en is een veel gefotografeerd object. Op deze prachtige plek in Deventer is al sinds 1300 een herberg gevestigd. Een van de oudste horecagelegenheden van de stad. Nu is ...

23 maart 2010 Interview 15 jaar De CaféKrant
Interview jazzcafé Wakker: ''Wij zijn een kroeg-plus''

Het oude raadhuis van Eemnes is een prachtig historisch pand. Groot en statig. Hoge ramen en brede deuren. De eeuwenoude kastanjebomen houden de wacht in de voortuin. Deze tuin is nu een schaduwrijk terras met uitzicht op de uitgestrekte weilanden. Alle rust en ruimte, daar in Eemnes. Al vijf jaar i ...

23 maart 2009 Interview 15 jaar De CaféKrant
Slapeloze nachten, maar ik kreeg mijn gelijk

De 27-jarige Patrick van Dijk werd acht jaar geleden eigenaar van café Marktzicht in Best. Maar ook eigenaar van een langlopend contract met de toenmalige brouwer. “Tot mijn grote verdriet. Ik vind dat een startende ondernemer niet met zo’n zware erfenis opgezadeld zou moeten word ...

9 september 2008 Interview 15 jaar De CaféKrant
Café Van Velsen onderging grote metamorfose

Dat een nieuw interieur alléén niet voldoende is om een kroeg een ander imago te geven, weet Mark Kersten als geen ander. Er is veel meer nodig om een café echt te veranderen. Eigenaar Kersten kocht een pand, maar daarmee ook gasten en een uitstraling die niet gewenst waren. Hoe ...

23 juni 2008 Interview 15 jaar De CaféKrant
Niet anders doen, maar anders zijn

Op het Utrechtse Janskerkhof ligt Hofman Café. Het grote, sfeervolle pand met drukbezocht terras is geliefd bij studenten, maar ook dames van zeventig bestellen er graag koffie met een koekje. Eigenaar Hermannus Stegeman voelt zich thuis op deze plek. ‘What you see is what you get! Geen ...

23 maart 2008 Interview 15 jaar De CaféKrant
Café de Beyerd in Breda: ''Bier is pure emotie''

Hoog het hart, hoog het bier. Deze zin staat in het wapen van Café de Beyerd in Breda. Naast de kroeg is een eigen restaurant gevestigd, waar bier een belangrijk ingrediënt is in de keuken. En als klap op de vuurpijl: een eigen brouwerij. Over liefde voor bier gesproken! Reden genoeg voo ...

11 februari 2008 Drinks 15 jaar De CaféKrant
Bier blijft favoriet

Je zou het niet zeggen als je na een voetbalwedstrijd een voetbalcafé binnenstapt, maar de bierconsumptie in Nederland loopt ieder jaar iets terug. Brouwers doen er alles aan om nieuwe groepen aan zich te binden met minder bittere bieren. Slimme caféhouders houden hun bieromzet op peil ...

2 december 2007 Longread 15 jaar De CaféKrant
Eetcafés: warm welkom voor de gezelligheidseter

Het eetcafé is uit nood geboren, maar groeide uit tot een begrip met talloze succesverhalen. Biermerk Amstel borduurt er zelfs op voort met een eigen franchiseketen. Kopzorgen kent de eetcafébaas ook, vooral tussen het vertrek van de laatste eter en de komst van de eerste drinker. E ...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: