Zoute zeelucht bevorderd het bier drinken

18 april 2009
Zoute zeelucht bevorderd het bier drinken

De geur van sinaasappelen heeft een gunstig effect op bezoekers van discotheken. Dat is de bevinding van industrieel ontwerper Dirk-Jan Oudshoorn van de Technische Universiteit van Delft. Sinds het rookverbod klagen bezoekers van horecagelegenheden dat ze elkaars lichaamlucht kunnen ruiken, en een `verschraalde dranklucht`.

Oudshoorn bedacht dat het mogelijk is om deze vieze luchten te verdringen door lekkere geuren, en richtte het bedrijf Moodscent op. Wanneer sinaasappellucht wordt verspreid, blijven bezoekers langer, hebben ze meer plezier en dansen ze meer. De omzet kan tot 20% stijgen.

Ook pepermunt heeft een goede invloed op de danslust van discotheekgangers, maar heeft een negatief effect op hun drankconsumptie. Van een zoute zeelucht gaan mensen meer bier kopen en blijven ze langer hangen.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20CafeKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20CafeKrant.nl%0A%0Ahttp://www.decafekrant.nl/nieuws/zoute-zeelucht-bevorderd-het-bier-drinken/

Overig nieuws