U heeft gezocht op : tappen

11 januari 2019 Awards Bier
John Meijerink is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2019. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 64 deelnemers in d...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

20 december 2018 Interview Ondernemen Longread
Interview: De Drie Wijzen uit Oost openen 19 horecazaken in ruim 10 jaar

In het pand waar het allemaal begonnen is, Maxwell aan het Beukenplein in Amsterdam-Oost, druppelen Piet van der Graaf, Jason Berg en Riad Farhat binnen. Een vaderlijke knuffel voor de gastheer, bezoekende gasten worden begroet met een lach, een stevige hand en een knipoog, de jassen gaan uit, koffi...

30 november 2018 Bier Achtergronden
Hersenen merken niet dat bier alcoholvrij is

Bier zonder alcohol. Het wordt nog steeds omgeven door een zweem van lacherigheid en wantrouwen. Het zou niet zo lekker zijn als 'normaal' bier en velen drinken daarom maar cola als ze alcoholvrij willen stappen. Maar er is nieuws! Uit onderzoek blijkt dat je je van bier zonder alcohol net z...

13 november 2018 Bier
Nick Driehuis tapt mooiste biertjes van Noord-Holland

De best getapte biertjes van de regio Noord Holland worden getapt in Aalsmeer. Barman Nick Driehuis van The Beach won maandag 12 november de regionale tapwedstrijd in de Brafoer in Beverwijk. Van de 66 deelnemers was Nick Driehuis met een score van 178 punten de absolute winnaar. Hij tapte goed, ...

12 november 2018 Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

16 oktober 2018 Awards
Het best getapte bier in Nijmegen komt van Giulio Severijnen

De best getapte biertjes van regio Nijmegen zijn vanaf dit moment te vinden in Café Biessels. Barman Giulio Severijnen won afgelopen maandag 15 oktober de regionale tapwedstrijd van Nijmegen in het NEC-Goffertstadion. Van de 72 deelnemers wist Giulio Severijnen met een score van 171 punten...

16 oktober 2018 Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

5 oktober 2018 Awards Bier
Sander Meeter tapt de mooiste bieren van Noord-Nederland

De best getapte biertjes van Noord-Nederland zijn te vinden in Lemmer. Barman Sander Meeter van Beachclub Lemmer in Friesland won maandag 1 oktober de regionale tapwedstrijd van Noord-Nederland in de Martinikerk in Groningen. Met een score van 181 punten was Sander Meeter de absolute winnaar. Op ...

28 september 2018 KHN
Directeur Rob Bongenaar vertrekt bij KHN

Per 1 oktober a.s. vertrekt Rob Bongenaar als directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Het Landelijk Bestuur van KHN en Rob Bongenaar hebben in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen vanwege verschil van inzicht over de manier waarop KHN moet worden aangestuurd. Rob Bon...

27 september 2018
IJver opent in Amsterdam: een robuust restaurant met bier in de hoofdrol

In het voorjaar van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Het robuuste restaurant, met een groot binnen- en buitenterras, is een bijzonder project met culinaire gerechten en bier in de hoofdrol. Iconische loods Initiator Reinout Ezin...

20 september 2018 Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

18 september 2018 Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

12 september 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: hoe je te wapenen tegen personeelstekort?

‘Ondernemersvertrouwen positief ondanks oplopend personeelstekort’, staat er te lezen in de laatste kwartaalcijfers van het CBS. Natuurlijk is er reden voor optimisme. De omzetten stijgen wederom en gasten zijn gewillig om geld te investeren in vertier. Toch is er geen ruimte voor eufori...

5 september 2018 Food Events Achtergronden
Bewerkt eten oorzaak van gezondheidsproblematiek?

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Fo...

16 augustus 2018 Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

6 augustus 2018 trends Biologisch
Interview over groentesappen: "Het is een belevingsproduct pur sang"

De eerste volledige groente -en juicebars zijn steeds vaker te zien in het straatbeeld. Voor horecadagzaken liggen er kansen om deze niche binnen hun bedrijf ook aan te snijden. “Het is een belevingsproduct pur sang”, zegt Sophie Decorte. Zij is ‘Green Juice Sommelier’ en voo...

30 mei 2018 Wet- en regelgeving Overheid
Amsterdam is hufterig gedrag zat

Vanaf donderdag worden mannen tussen de 18-34 jaar uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk met de campagne Enjoy & Respect nadrukkelijk aangesproken op gedrag dat in Amsterdam niet wordt getolereerd. Een groot deel van deze doelgroep komt in het weekeinde naar Amsterdam om te feesten, te dri...

25 mei 2018 Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

24 mei 2018 Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

30 april 2018 Bier
SVH gaat biertrainingen aanbieden

SVH gaat de samenwerking aan met de online bieropleider: Biertraining.nl. Begin mei zal het eerste examen SVH Bier 1 worden afgenomen. Dit examen is onderdeel van de certificering SVH Bier dat uit twee diploma’s bestaat; SVH Bier 1 en SVH Bier 2. De bierexamens van SVH zijn voor iedereen di...

19 april 2018 Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

10 april 2018 Bier Achtergronden
Grolsch realiseert in 2017 het laagste energie- en waterverbruik ooit

Grolsch heeft in 2017 het laagste energie- en waterverbruik in de brouwerij ooit gerealiseerd. De brouwer realiseerde een energiereductie van 5,6% ten opzichte van 2016 en een waterreductie van 9,6%. Deze resultaten zijn te lezen in het Jaarverslag Duurzaam en Verantwoord Ondernemen 2017, dat de bro...

27 maart 2018 Café
Schuimprinter print plaatje op je bier

Dat barista's al jaren de meest kunstzinnige vormen in de cappucino kunnen maken is al lang geen nieuws meer. Maar nu is er iets waardoor de barman ook zijn kunsten kwijt kan in het bierschuim. Hoewel, een printer projecteert de gekozen vormen via een app op het bierschuim na het tappen. Nu kunn...

20 maart 2018 Bier Personeel
Video: De automatische biertap voor Koningsdag

Een apparaat dat zes biertjes tegelijk kan tappen. Een ideale constructie voor dagen als Koningsdag of het WK voetbal (als we weer een keer mee mogen doen.) Het scheelt een hoop personeelskosten, restafval en chagerijnig wachtende gasten. Misschien toch even aanschaffen ...

6 maart 2018 Café Restaurant Lunchroom
16 maart Nationale Pannenkoekendag: tien stappen tot de perfecte pannenkoek

De pannenkoek. Kost niks, levert een hoop op. De brutowinstmarge ligt op een slordige 80 procent. Tachtig. Dat tikt lekker aan. Maar de pannenkoek moet natuurlijk wel verrukkelijk zijn. 16 maart viert Nederland de nationale pannenkoekendag. Een uitstekend moment voor pannenkoekenrestauranthouders om...

9 februari 2018 Bier Achtergronden
Fiona de Lange met Cicerone® -bierprofessor- de enige in Nederland met drie biertitels

Nederlandse biervrouw Fiona de Lange heeft de titel Cicerone (bierprofessor) behaald. De Sint-Michielsgestelse heeft daarmee als enige in Nederland, en voor zover bekend ook wereldwijd, drie experttitels op biergebied. Naast Cicerone behaalde zij al eerder de opleidingen tot Zytholoog (bierkundige) ...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

29 januari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

12 januari 2018 Awards Bier
Frank Bruin van De Noot Horeca in Wijk aan Zee is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak. Dat bleek maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er gisteren 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noo...

9 januari 2018 Awards Bier
Nederlands Kampioenschap Biertappen is aanstaande

De finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen zal ook dit jaar weer plaatsvinden op donderdag 11 januari op de grootste horecabeurs van Nederland; de Horecava in Amsterdam. Finale NK Biertappen Op donderdag 11 januari 2018 zullen vanaf 13:30 de beste tappers van Nederland de degens kru...

15 december 2017
Interview: Glas in Lood bloeit op met pubquiz

Huiselijkheid, sterke drank, spellen en muziek. Dat zijn de vier pijlers waar de Deventer huiskamerkroeg Glas in Lood op rust. Anderhalf jaar na de start is het voor eigenaar Maarten Hoekstra nog knokken om zijn crowdfunders te kunnen terugbetalen. De stijging van het aantal vaste gasten is al ingez...

1 november 2017 Starten in de horeca Ondernemen
Het verlenen van schaarse vergunning: een kansspel op zich

In een eerder artikel heb ik omschreven op welke manieren lokale overheden de mogelijkheden binnen de Wet Bibob benutten. In een aansluitend artikel is verder ingezoomd op het vergrootglas op het levensgedrag van een uitbater wanneer het de exploitatievergunning betreft. Dit artikel zal omschrijven ...

17 oktober 2017 Awards Bier
Danny van der Pluijm tapt het beste biertje in de regio Nijmegen

Tijdens de regiowedstrijd Nijmegen werd het beste biertje getapt door Danny van der Pluijm van Irish Pub The Shamrock in Nijmegen. Meer dan 100 bartenders namen gisteravond deel aan deze regiowedstrijd en na een spannende finale won Danny met 167 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederland...

3 oktober 2017 Awards
Barvrouw Renate Feenstra tapt het beste biertje in de Regio Groningen

Het best getapte biertje in de regio Groningen wordt getapt door Renate Feenstra van restaurant Schokland in Ens. Na een spannende finale won Renate gisteravond met 197 punten. Dit jaar vindt voor de 62e keer het Nederlands Kampioenschap Biertappen plaats. Meer dan 1400 barmannen en –vrouwen s...

29 september 2017 Interview
Interview: Stadsbar Mauritshuis van start in Groningen

Het succesverhaal van Dinercafé Mauritshuis in Leeuwarden heeft dit jaar een vervolg gekregen met Stadsbar Mauritshuis op een A-locatie in Groningen. Eigenaar Maurits Verlinden pendelt sindsdien heen en weer tussen zijn twee vestigingen, maar zijn passie blijft Taste Rebels: meisjes die op lo...

29 september 2017 KHN
KHN: overleg nieuwe horeca cao gestart

KHN voerde gisteren, 28 september 2017, met FNV Horeca en CNV Vakmensen de eerste ronde onderhandeldelingen over een nieuwe cao voor de horeca. Medio en eind oktober vinden de tweede en derde ronde van de cao-onderhandelingen plaats. Inzet KHN Voor KHN is het uitgangspunt bij de cao-onderhande...

20 september 2017 Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

9 augustus 2017 Achtergronden
4000 man voor je barretje tijdens de Sneekweek

Peter Goedhart is eigenaar van twee horecazaken in Sneek (Hof Sneek en grand café De Bommel). We bezochten Sneek tijdens de Sneekweek 2017 om aan Peter te vragen wat die drukte met horecaondernemers doet. Lange dagen Het blijken lange dagen, van negen uur in de ochtend tot vier uur '...

1 augustus 2017 Achtergronden Ondernemen
Meten is weten: ook in het café

De horeca is afhankelijk van gasten. Dat is een eeuwenoud simpel gegeven. Gek eigenlijk dat de hoeveelheid van deze gasten niet wordt gemeten? Dat dacht ook Alexander Swart van Partycafé De Doos. Hij meet precies hoeveel gasten er in zijn café zijn en haalt daar zijn voordeel uit. &...

11 juli 2017 Bier
Bavaria gaat samenwerken met Spaans biermerk

Bavaria N.V. zet wederom een stap in haar internationale uitbreidingsstrategie en kondigt aan te gaan samenwerken met Moritz, het oudste biermerk van Spanje dat symbool staat voor de stad Barcelona. De samenwerking heeft betrekking op de uitbreiding van verkoop en distributie van elkaars bieren....

3 juli 2017 Bier Achtergronden
Tapautomatisering verdient zichzelf terug

Tappen met de computer? Dat is toch niet gastvrij! Wie dat denkt is een dief van zijn eigen kassa. De gast merkt er namelijk niets van dat software zijn glasinhoud bepaalt. Er wordt alleen minder verspild en minder ‘vergeten’ aan te slaan. Door een combinatie met de kassa is het mogelijk...

20 juni 2017 Drinks Koffie & thee
Koude koffie van de tap

Wat past er nou beter bij dit zomerse weer dan een ijskoude koffie? Juist, niets! Een verfrissend drankje met een natuurlijke oppepper klinkt ons ideaal in de oren en is een prima alternatief voor frisdrank. Met de Nitro Coffee, dé zomertrend van het moment, spreken we niet van een alternat...

19 juni 2017 Drinks Achtergronden
Vijf tips om water te verkopen

3. Beleving We hadden het er al even over, maar de beleving speelt ook zeker een rol. Je kan de gast zelf water laten tappen, maar ook ‘eigen’ water aanbieden. Zo is het mogelijk om glazen flessen te produceren, waarop de naam en het logo van de zaak in is gegraveerd. Dit is niet alle...

16 juni 2017 Interview
Interview: Café Het Veulen, Den Bosch

Bijna een kwart eeuw runde Wiggert Mes café Het Veulen in Den Bosch, een eeuwigheid in het land van de natte horeca. Met hard werken, een passie voor speciaal bier en een beetje geluk groeide Het Veulen uit tot een volwassen borrelcafé met een een eigen bier: Veulen Blond. Het wordt gebrouwen onde...

9 juni 2017
De CaféKrant: Familiecafé, slim tappen en water verkopen

Volgende week verschijnt een nieuwe uitgave van De CaféKrant. In deze editie lees je onder meer: - Een interview met Wiggert Mes, Boris van Bokhoven en Max van Bokhoven van Café Het Veulen in Den Bosch. - Tappen met de computer: een artikel over de tapautomatisering. - Snacks: met...

12 mei 2017 OTA's KHN
KHN blij met eerste stappen om online reviews te verbeteren

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een verkenning gepubliceerd over online reviews. Belangrijkste conclusie is dat beoordelingssites transparanter moeten worden over de manier waarop ze reviews verzamelen. Koninklijke Horeca Nederland is blij met deze eerste stap om online reviews te ve...

10 april 2017 Food Bier Opening
Horecahotspot: Bierfabriek Almere is geopend

Bierfabriek Almere is op vrijdag 7 april officieel geopend. Tijdens de drukbezochte avond hebben genodigden kennis gemaakt met het nieuwste horecaconcept van Almere. Burgemeester Weerwind tapte het eerste biertje waarna komediant Arie Koomen vertelde over zijn liefde voor bier. Bierfabriek Almere is...

31 maart 2017 Interview
Khalid Oubaha: 'Je moet oppassen dat je geen brandweerman wordt'

Concept Café Arnhem Het pand waarin nu Café Arnhem is gevestigd, bestond vorig jaar nog uit twee kleine bruine cafés. Nu staan er gebloemde fauteuils met een print van een stilleven uit het Rijksmuseum,  glimmende barkrukken en hangen er artistieke foto?s aan de muur. ?Dit is een zaak waar ik...

16 februari 2017
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis ...

1 februari 2017
Horeca in grootschalig complex in nieuw Delfts stadsdeel

Michel Kolenbrander van Born2Brand was in het team verantwoordelijk voor het programma en het concept waarmee Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV de tender voor het kopgebouw, Antoni, aan het Stationsplein in Delft gewonnen hebben. Op een centrale plek in Nieuw Delft, wordt ruimte g...

19 januari 2017 Events Achtergronden
Download gratis de HorecaMarketingKalender 2017!

De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Vroeger kon het gebeuren dat er geheel onverwacht een bus vol Duitsers bij een horecaondernemer op de stoep stond. De Duitsers vonden het blijkbaar nodig om de Dag van de Duitse Eenh...

12 januari 2017 Awards
Raymond Hardy is Nederlands Kampioen Biertappen

Voor het best getapte biertje in Nederland moet je naar het Limburgse Beek. Raymond Hardy van Café-Restaurant Aan de Meule is tijdens de Horecava uitgeroepen tot Nederlands Kampioen Biertappen. Aan de finale deden 56 toptappers mee. Zij wisten zich te plaatsen via een groot aantal lokale e...

5 januari 2017 trends Bier
Bier bestellen zonder contract

Horecaondernemers kunnen Kroon bier online bestellen zonder contract. Het concept van Kroon is nieuw in de biermarkt en speelt hiermee in op de toenemende behoefte van horecaondernemers om zelf te bepalen welk bier zij in hun café of restaurant tappen en wanneer ze dit bestellen. Kroon bie...

4 januari 2017 Awards Bier Interview
Interview Erwin Storm, Nederlands Kampioenschap Biertappen: waar let de jury op?

Op het Nederlands Kampioenschap Biertappen willen barmannen en barvrouwen uit het hele land laten zien dat zij het beste biertje tappen. De afgelopen maanden vond er een aantal tapwedstrijden plaats en de winnaars daarvan strijden 11 januari tegen elkaar op de Horecava. Een professionele vakjury beo...

2 januari 2017 Bier Events
Nederlands Kampioenschap Biertappen: finale op Horecava 2017

Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De beste tappers komen op woensdag 11 januari 2017...

20 december 2016 Wet- en regelgeving
'Disfunctioneren moet bewezen worden, aannemelijk maken is onvoldoende'

Als een werknemer zijn taken niet goed uitvoert of de gestelde resultaten niet behaalt, kan dit een reden voor de werkgever zijn om de arbeidsovereenkomst te willen ontbinden. Het ontslaan van een werknemer op grond van disfunctioneren is onder het nieuwe ontslagrecht beslist niet makkelijk. Het is ...

9 december 2016 Café Bier
Dit café rekent biertjes af per 100 gram

Het voormalige brouwhuis aan de Ceresstraat in Breda heeft zijn gewenste horecauitbater gevonden. Vanaf maart hoopt Wichert van Rijn Beers & Barrels te openen. “Ik denk dat we voor Breda iets unieks toevoegen.” Van Rijn heeft in Utrecht al twee vestigingen van Beers & Barrels....

1 november 2016 Awards Café Bier
Erwin Stokmans wint Fries kampioenschap bier tappen

Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer is Fries Kampioen Biertappen 2016 geworden. Op 10 oktober werd hij al kampioen Biertappen van de regio Noord Nederland. Maandag 31 oktober heeft hij in Grand Café de Walrus in Sneek gestreden tegen meer dan 40 bartenders. Tweede werd Michel Mok van Caf&...

25 oktober 2016 Opening Hotelketens Restaurant
Apollo Hotels en Bierfabriek kondigen samenwerking aan

Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept vestigt zich in Apollo Hotel Almere City Centre en is een samenwerking tussen de hotelketen en Bierfabriek. Wouter Dekker, General Manager van Apol...

18 oktober 2016 Bier
Sijf eerste Rotterdamse kroeg met Duvel op tap

Verbazing en een tikkie ongeloof voor de doorgewinterde bierdrinkers onder ons; het meest gedronken speciaalbier Duvel stroomt vanaf morgen door de tapleidingen van de Rotterdamse kroeg Sijf! Door de nagisting op fles en het hoge koolzuurgehalte lukte het brouwerij Moortgat niet eerder om Duvel fats...

11 oktober 2016 Café
Plaats nu gratis je vacature op De Cafékrant

Het is nu mogelijk om je eigen vacatures (gratis) op decafekrant.nl te plaatsen. Geïnteresseerd? Zo plaats je een vacature: Vacaturestappenplan 1. Ga naar de site. 2. Klik hier om in te loggen of hier om (gratis) een account aan te maken. 3. Plaats je vacature. Neem bij vragen ge...

4 oktober 2016 Bier
Brouw binnenkort je eigen speciaalbier

Liefhebbers van speciaalbier opgelet: met de nieuwe bierbrouwmachine iGulu kun je thuis gemakkelijk je eigen bier brouwen. Met het apparaat kun je bijgeleverde recepten volgen, maar ook volledig je creativiteit de vrije loop laten. iGulu maakt het mogelijk om in een paar stappen een lekker biertj...

5 september 2016 Diner Opening
Taveerne Rabenhaupt opent haar deuren voor liefhebbers van bier en kip

Vanaf nu kunnen liefhebbers van bier en kip hun hart ophalen op het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Deze week opende hier Taveerne Rabenhaupt. Deze nieuwe hotspot in het centrum van Groningen is de enige taveerne in de stad waar gasten zelf hun bier mogen tappen aan tafel. Met taptafels, een gr...

11 augustus 2016 Wet- en regelgeving Faillissement
Haagse horecazaak failliet vanwege vordering Buma/Stemra

Horecazaak De Drie Konijntjes in Den Haag is woensdag failliet verklaard. Aan het faillissement ligt een vordering van Buma/Stemra ten grondslag. De eigenaar, Hammer Soliman, is ervan overtuigd dat deze vordering ten onrechte werd ingediend. De auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra int geld bij b...

11 augustus 2016 Café Bier
Heineken laat gasten gratis water tappen in de horeca

Het Holland Heineken House in Rio wordt op dit moment als proeflocatie gebruikt. Heineken laat de gasten van het feestpaleis onder het motto ’deze is van ons’ zelf een glas water tappen bij bestelling van een biertje. Heineken wil later ook in de Nederlandse kroegen gratis water aanbi...

10 augustus 2016 Café
Zwolle loopt niet warm voor verruimde openingstijden horeca

De Zwolse (natte) horeca verruimt de openingstijden vooralsnog niet. Vanaf 1 augustus mogen kroegen de hele nacht geopend zijn, maar het overgrote deel van de horecaondernemers ziet dat niet zitten. Enkele restaurants gaven eerder wel aan dat ze langer geopend zouden blijven, aldus een onderzoek van...

14 juli 2016 Café Bier
Zelf bier tappen bij kroegen en festivals

Niet meer dringen aan de bar, maar zelf je biertjes tappen en meteen contactloos afrekenen: dat is het simpele idee van de Simple Tap. Het idee is afkomstig van Remco Snoeren en Ivy Kithom, allebei studenten aan Avans Hogeschool. Het idee en het ontwerp ...

21 april 2016 Diner
Minimumjeugdloon in stappen afgeschaft

Het minimumjeugdloon wordt in stappen afgeschaft vanaf 21 jaar. Jongeren gaan een volwaardig salaris ontvangen. Ook heeft het kabinet met coalitiepartners en sociale partners overeenstemming bereikt over aanpassingen van de Wet werk en zekerheid (Wwz). Het totale pakket met arbeidsmarktmaatregelen...

22 maart 2016
Schijf van Vijf: Brood mag weer en alcohol is not done

De Schijf van Vijf krijgt iedere paar jaar een update. Vandaag werd de nieuwe Schijf van Vijf bekendgemaakt. En wat blijkt? Brood mag weer! Witbrood is nog steeds uit den boze, maar volkorenbrood en roggebrood zijn helemaal prima. Overigens werd in Lunchroom in 2015 al aandacht besteed aan de kwes...

15 maart 2016
7500 bezoekers voor Bakkersvak

Het Autotron in Rosmalen bruiste 6 en 7 maart van de inspiratie. De beurs trok uiteindelijk ruim 7500 bezoekers. Met een groter deelnemersveld (+10 procent), uitbreiding met een extra hal en demonstraties op internationaal niveau kon de Nederlandse (banket)bakker volgens de organisatie niet wegbli...

3 maart 2016
KHN stopt de procedure tegen brouwerijen

In april 2012 is KHN een juridische procedure gestart tegen brouwerijen Heineken, AB InBev, Grolsch en Bavaria. Doel: door de Nederlandse rechter laten vaststellen dat de brouwers onrechtmatig hebben gehandeld jegens hun horeca-afnemers door het kartel dat zij in de periode 1996-1999 hebben gevorm...

19 februari 2016
McDonald's reageert op campagne Wakker Dier

Fastfoodketen McDonald's reageert op de campagne die Wakker Dier deze week is gestart. De dierenorganisatie stelt namelijk dat de kipnuggets van de keten afkomstig zijn van plofkippen. Reactie McDonald's: "McDonald’s gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijden...

20 januari 2016
Starbucks stopt minder suiker in producten

Starbucks kondigt een aantal stappen aan rondom gezondheid en welzijn. Deze maken deel uit van een grote verandering die wereldwijd wordt uitgerold en waarbij klanten beter geïnformeerde voedingskeuzes kunnen maken. De meest recente stappen in dit proces zijn het herzien van de productformules om...

13 januari 2016
Doppio Espresso Den Haag deelt uit

Ter ere van hun opening organiseert Doppio Espresso Den Haag vrijdag 15 januari een gratis cappuccinodag. Ondernemer Peter Koerten nodigt iedereen uit om de heerlijke smaken van Doppio Espresso te komen ervaren. Met de gratis cappuccinodag wil Peter graag kennismaken met de buurt en de buurt kenni...

5 januari 2016
NK biertappen op Horecava

De beste tappers van Nederland strijden op woensdag 13 januari 2015 vanaf 13:30 uur tijdens het Nederlands Kampioenschap Biertappen op de Horecava om de finale. Foto: De winnaar van vorig jaar, Rick Moenen van De Tramhalte in Maastricht 49 deelnemers Er zijn 5 regionale wedstrijden en een gr...

1 januari 2016 Brood Recepten
Sandwich kalkoen

Sandwich kalkoen van Christea’s, Amersfoort Ingredienten: Toscaans brood Paprika tapenade Rucola Plakken kalkoenfilet Bereidingswijze: Neem twee sneetjes Toscaans brood. Besmeer het eerste sneetje met paprika tappenade. Leg vervolgens de kalkoenfiletplakjes waaierend op de tappena...

16 december 2015
Zoek een andere bierleverancier. Het loont!

Als caféondernemer zoek je graag naar mogelijkheden om de inkoop te stroomlijnen en het kostenniveau zo laag mogelijk te houden. Daarbij wordt vaak de leverancier onder de loep genomen. We verdiepen ons in de bierleveranciers. Een kroeg zonder bier trekt immers geen volk. Daarbij moeten we opmerke...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

14 december 2015
Crowdfunding bierbrouwer groot succes

De nieuwe Amsterdamse brouwerij Bird Brewery heeft binnen 10 dagen het doel van hun crowdfunding bereikt. Vele bierliefhebbers bestelden inmiddels het eerste bier - De Rumoerige Roodborst - voor de speciale actieprijs. Het is nu zeker: de eerste batch Rumoerige Roodborsten wordt op 19 december geb...

14 december 2015
Doppio Espressio breidt uit in Den Haag

De espressobarketen Doppio Espresso heeft in hofstad Den Haag zijn 27e vestiging geopend. De espressobar heeft een prachtige ligging aan de Frederik Hendriklaan (in de volksmond bekend als 'De Fred'). De buurt wordt gekenmerkt door het uitgebreide winkelgebied, gezellige horeca en culturele trekp...

10 december 2015

Hij is er weer! De gratis online decembereditie van De CaféKrant. Lees meer over het veranderen van bierleverancier en blik terug met het Horeca Jaaroverzicht in 100 momenten. 't Ponton In Kampen bezochten we café 't Ponton en spraken we met ondernemerskoppel Jimmy en Marjan. Doe trouwens ze...

18 november 2015
5 tips voor meer omzet

Jochum Jarigsma is auteur van het boek 'De nieuwe weg - in 7 stappen naar meer omzet. Speciaal voor horecaondernemers heeft Jochum 5 tips om meer omzet te behalen. Foto: Jochum Jarigsma Meer verdienen aan bestaande gasten Je product is op orde. Je hebt een goed assortiment, de kwaliteit van ...

11 november 2015
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot 4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00u...

2 november 2015
Het einde van een tijdperk in Utrecht

Utrecht neemt afscheid van een begrip. Kroeg annex discotheek KostenKoper gaat immers sluiten. Het was de uitvalsbasis voor feestneuzen die tot in de late uurtjes wilden stappen. De eigenaren van De Voortuin en Stathe nemen het stokje over. Laatste der Mohikanen De zaak gaat in januari open vo...

22 oktober 2015
Restaurant zonder personeel in Amsterdam

Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eerste restaurant zijn dat volledig zonder personeel draait. Op donderdag 5 november opent sterrenkok en Edwin Sander in Amsterdam de deuren van zijn con...

5 oktober 2015
Wie wordt de beste biertapper? (video)

Ruim 1500 professionele biertappers gaan strijden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen. Het kampioenschap is een initiatief van Stichting Tapwedstrijden.nl en wordt georganiseerd om de kwaliteit van het bier tappen in de Nederlandse horeca nog verder te verbeteren. De eerste regionale wedstri...

28 september 2015
De opmars van contactloos betalen

Je ziet het steeds vaker: gasten die bedragen tot en met 25 euro contactloos betalen. Even de betaalpas of mobiel tegen de betaalautomaat aanhouden en - na drie piepjes – is de betaling een feit. Inmiddels heeft ongeveer een kwart van de ondernemers een betaalautomaat die geschikt is voor contac...

17 september 2015
Hotel, lunchroom en cafetaria thema's BBB

Horecavakbeurs BBB (5 tot en met 7 oktober in MECC Maastricht) organiseert dit jaar speciale themadagen waarop branchegenoten uit de hotel-, lunchroom- en cafetariawereld elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen. De maandag van de beurs staat geheel in het teken van het Euregionaal Hotel Symp...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

6 augustus 2015
Gastvrouw Yf leidt jonge garde op

Yf Penders (59) heeft 35 jaar horeca-ervaring en is nu zo’n 8 jaar werkzaam als medewerker bediening in het Delta Hotel in Vlaardingen. In 2013 won zij de prijs ‘Vlaardingse uitschenker’ als gastvrouw van het jaar. Ze is altijd bezig om nieuwe jonge collega's te trainen en te laten groeien. H...

17 juli 2015
Roosendaal wil bruisende horecastad worden

Voor de stad Roosendaal is een levendig centrum waar voor jong en oud het gezellig moet zijn. Daarom heeft de horeca in Roosendaal een eerste brainstormsessie gehouden om te horen wat er moet gebeuren om ook de jeugd in Roosendaal deze gezelligheid te bieden. Andere steden Juist de afgelopen ...

30 juni 2015
Gratis kraanwater tijdens Tour Utrecht

Dorstige Tour-bezoekers krijgen aanstaande zaterdag tijdens de Grand Départ in Utrecht gratis kraanwater als de thermometer 25 graden of hoger aangeeft. Hitteplan Op alle speciale publieksvenues waar de horeca met elkaar samenwerkt en hapjes en drankjes serveert, zal ook gratis kraanwater besc...

24 juni 2015
Terrasperikelen

Het terras. Een goudmijn voor veel horecaondernemers in de zomer, maar tegelijkertijd een noodzaak om tegenvallende resultaten in andere jaargetijden op te vangen. Veel gemeenten willen echter de omvang van het terras sterk reguleren en controleren hevig op de uitvoering van het lokale terrassenbel...

24 juni 2015
Driegangenmenu bij muziekfestival

Een goede culinaire line-up is niet meer weg te denken uit het huidige festivallandschap. Naast een divers en duurzaam aanbod van foodtrucks kunnen festivalgangers tijdens het Amsterdam Woods Festival genieten van een waar driegangenmenu in het tijdelijke restaurant van Rijsel. Foto: Chef van Re...

3 juni 2015
Mariaplaats Utrecht laat Tour links liggen

De gemeente Utrecht heeft diep in de buidel moeten tasten om de Tour de France 'binnen te halen'. Dat moet terugverdiend worden natuurlijk, en liefst in samenwerking met (of over de rug van) de horeca. De horecaondernemers aan de Mariaplaats lijken niet mee te gaan in de plannen van de gemeente, a...

1 april 2015
Minimaal een miljoen euro omzet per jaar

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt of hij ooit van Debuut B.V. heeft gehoord, zal hij ontkennend antwoorden. Als je hem vervolgens vraagt naar het concept Popocatepetl, dan kan hij je vertellen over zijn ervaringen in het restaurant. Debuut zit namelijk achter Popocatepetl, Stan & Co, De Colon...

20 februari 2015
De meest bestelde snack in 2014?

Thuisbezorgd.nl houdt bij wie, wat waar en wanneer bestelt in Nederland. Dat geeft soms verrassende resultaten, zoals de volgende Top 20. Wat zijn de meest bestelde snacks van 2014? Hieronder vind je alvast de nummers 20 t/m 11 onder elkaar met erachter het percentage van de totale verkopen van...

13 januari 2015
Rick Moenen wint NK biertappen

Onder toeziend oog van honderden toeschouwers werd er gisteren op de Horecava in Amsterdam gestreden om de titel Nederlands Kampioen Biertappen 2015. De Stichting Tapwedstrijden.nl met haar vakjury beoordeelde de 25 beste tappers van Nederland. Rick Moenen van De Tramhalte in Maastricht ging er met...

8 januari 2015
Nieuwe kandidaten bestuur horeca Enschede

Ton Mutter, Sander Zoutman, Premtosh Rychtarski en Marijn Mengels zijn de kandidaten voor het bestuur van de VHSE, de Vereniging Horeca Stad Enschede. Het viertal gaat samen met het huidige bestuur (Frans Koolhoven, Ronald Scholten en Peter Ruseler) een stappenplan uitwerken om de toekomstige koers...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: