Je hebt gezocht op: food

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”
27 maart 2024Nieuws

Bob Caarels: “In dat soort gevallen laat ik mij tegenwoordig uitkopen”

Ondernemen in Tilburg. In deze stad transformeerde Bob Caarels (44) een oude treinwagon in een café. Door speciale evenementen te organiseren b...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen
13 maart 2024Nieuws

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen

Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden
27 februari 2024Nieuws

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden

De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café
23 februari 2024Nieuws

Februari 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Younique Concepts en Vermaat slaan de handen ineen met een nieuwe koers voor Amstel1
7 februari 2024Nieuws

Younique Concepts en Vermaat slaan de handen ineen met een nieuwe koers voor Amstel1

Het partnership tussen Younique Concepts en Vermaat bouwt voort op eerdere succesvolle collabs van de twee horeca bedrijven, zoals de Pesca pop-ups op...

Januari 2024: Productinnovatie voor jouw café
26 januari 2024Nieuws

Januari 2024: Productinnovatie voor jouw café

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger
9 januari 2024Nieuws

Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger

Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

Horecava: Dit zijn volgens KHN de economische uitdagingen in 2024
8 januari 2024Nieuws

Horecava: Dit zijn volgens KHN de economische uitdagingen in 2024

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoe...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
8 januari 2024Nieuws

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

Eurobrouwers Schiedam breidt uit en opent tweede locatie in Rotterdam
8 januari 2024Nieuws

Eurobrouwers Schiedam breidt uit en opent tweede locatie in Rotterdam

De laatste dagen van Eurobrouwers' crowdfunding campagne zijn aangebroken en de eindsprint is ingezet. De snelstgroeiende brouwerij in de regio Rotter...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een café
28 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een café

De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering
20 december 2023Nieuws

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering

Ondanks uitdagingen, zoals gestegen voedsel- en personeelskosten, heeft de vrijetijdssector een goed jaar achter de rug. De consument kiest ook in het...

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen
17 november 2023Nieuws

Laat geen omzet liggen tijdens de feestdagen

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”
24 oktober 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Groot horecaondernemer Bas Neienhuijsen: “Wees geen idealist”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”
20 oktober 2023Nieuws

“Ik ben nooit te beroerd om een fles van 1000 euro te openen”

Ondernemen in Rotterdam. Raimond La Brujeere (61) runde een gin-tonicbar in Spanje, moest terug naar Nederland vanwege de financiële crisis en ze...

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht
13 oktober 2023Nieuws

Positiviteit overheerste op horecabeurs BBB Maastricht

BBB Maastricht staat voor ‘More Horeca Success’ voor bezoekers én exposanten. Van 9 tot en met 11 oktober, kwamen duizenden horecap...

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie
3 oktober 2023Nieuws

SVO vakopleiding food verwerft Horeca Academie

SVO vakopleiding food, een mbo-vakopleider en trainer in de foodsector, kondigt met genoegen de verwerving aan van de Horeca Academie. In lijn met de...

Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew
29 september 2023Nieuws

Vrumona nu officieel onderdeel van Royal Unibrew

Per 29 september dit jaar is Royal Unibrew de officiële eigenaar van Vrumona. De closing van de deal heeft plaatsgevonden en de aandelen van Vrum...

September 2023: Productinnovatie voor jouw café
29 september 2023Nieuws

September 2023: Productinnovatie voor jouw café

Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records
21 september 2023Nieuws

Jubileumeditie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt weer alle records

Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...

Onderscheidende winterdranken bij ‘All about drinks | Winter special’ van Sligro
21 september 2023Nieuws

Onderscheidende winterdranken bij ‘All about drinks | Winter special’ van Sligro

Na een succesvolle voorjaarseditie organiseert Sligro op donderdag 2 november ‘All about drinks | Winter special’. Dit exclusieve evenemen...

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"
19 september 2023Nieuws

FSIN: "Veel consumenten vinden uit eten gaan inmiddels te duur"

De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg
11 september 2023Nieuws

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg

De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
8 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...

Vernieuwde Chin Chin Club onthult zichzelf op 8 september
5 september 2023Nieuws

Vernieuwde Chin Chin Club onthult zichzelf op 8 september

Op 8 september opent de vernieuwde Chin Chin Club zijn deuren, na maar liefst 5 weken gesloten te zijn geweest. De vijf jonge eigenaren begonnen Chin...

Deze paviljoens en specials wil je niet missen als café-eigenaar op Gastvrij Rotterdam 2023
1 september 2023Nieuws

Deze paviljoens en specials wil je niet missen als café-eigenaar op Gastvrij Rotterdam 2023

Wist je al dat je op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam je ook kunt laten inspireren door de unieke paviljoens en specials? Van de beste plant-based...

CBS: Cafés halen 4 procent meer omzet
31 augustus 2023Nieuws

CBS: Cafés halen 4 procent meer omzet

De omzet in de horeca groeide, voor seizoen gecorrigeerd, in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, me...

Scala opent horeca- en theaterconcept: "Gasten hebben vrijheid om avond vorm te geven"
13 juli 2023Nieuws

Scala opent horeca- en theaterconcept: "Gasten hebben vrijheid om avond vorm te geven"

Donderdag 13 juli opende een nieuw concept haar deuren in Amsterdam. Scala, een theater -en horecaconcept ineen, waarbij gasten zelf hun avond ku...

Cocktail en foodpairing competitie ‘Chefs & Shakers’ maakt winnaars bekend
21 juni 2023Nieuws

Cocktail en foodpairing competitie ‘Chefs & Shakers’ maakt winnaars bekend

Afgelopen dinsdag, 20 juni 2023, streden vijf teams in restaurant Elea om de titel van Chefs & Shakers. Ieder team, bestaande uit éé...

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer in Nederland
12 juni 2023Nieuws

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer in Nederland

Op vrijdag 9 juni is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SV...

Sligro krijgt de eerste van 25 nieuwe elektrische vrachtwagens geleverd
12 juni 2023Nieuws

Sligro krijgt de eerste van 25 nieuwe elektrische vrachtwagens geleverd

In het duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group is de verduurzaming van transport een belangrijk onderdeel. Al enkele jaren wordt door Sligro ge&e...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023
31 mei 2023Nieuws

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal van 2023

De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...

Sligro helpt nieuwe- en ervaren caféondernemers aan meer (bezorg)omzet
12 mei 2023Nieuws

Sligro helpt nieuwe- en ervaren caféondernemers aan meer (bezorg)omzet

Voor alle horecaondernemers die een bezorg- en afhaalservice hebben óf die hiermee willen starten, ontwikkelde Sligro handige tips en oplossing...