Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
Bier is niet om naar te kijken, zeg ik altijd. Met andere woorden: drink het vers. Bier is geen belegging en hoewel sommige bieren goed kunnen rijpen,...
Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...
De gevolgen van een brand en rook kunnen enorm zijn. Welke maatregelen kun je als horecaondernemer zelf treffen om de brandveiligheid te vergroten? En...
Minder alcohol, zonder concessies te hoeven doen op smaak. Al een aantal jaren zien we de trend groeien. Het begon met de vele introducties van alcoho...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van kle...
Door een slechte zomer en hoge inflatie zijn de bierverkopen over 2023 licht terug gelopen. Tegelijkertijd kiest de Nederlandse bierdrinker steeds bew...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken. Alleen al in Nederland ligt het aantal grote brouwerijen, uiteenlopend v...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...
Dit kerstverhaal gaat over twee brouwers. Die twee brouwers komen uit dezelfde familie, het zijn namelijk broer en zus. De zus is de oudste van het st...
Op donderdag 21 december gaan de deuren van het Oersoep Brouwlab open op het NYMA-terrein. Als toonaangevend Nijmeegs biermerk staat Oersoep bekend om...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
De horeca heeft een sterke inhaalslag laten zien na de coronapandemie en de omzet ligt nog redelijk op niveau. De winsten staan echter onder druk en d...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal grote brouwerijen, uiteenlopend...
vandeStreek bier heeft wederom twee prijzen in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze European Beer Star Awards - een internationale bier-competiti...
In samenwerking met andere partijen heeft KHN een succesvolle lobby gevoerd om de stijging van de alcoholaccijnzen zoveel mogelijk te beperken. De a...
Ondernemen in Deventer. Als theesommelier en eigenaar van Roemar Koffiebranderij en -proeverij in Deventer, is Rob Kroes (66) dé persoon die al...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De CaféKrant heeft...
Het Bokbier van craft bier brouwerij Jopen uit Haarlem is voor het tweede jaar op rij verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Bij de verkie...
Two Chefs Brewing heeft, na de lancering van een non-alcoholic pale ale eerder dit jaar, nu wederom een bier gebrouwen voor een specifieke doelgroep d...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
De “r” zit weer in de maand, het is weer tijd voor tradities. En voor mosselen! Van oudsher althans, want tegenwoordig begint het mosselse...
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...
Na een succesvolle voorjaarseditie organiseert Sligro op donderdag 2 november ‘All about drinks | Winter special’. Dit exclusieve evenemen...
Op 19 september 2023 vond de finale van het ‘SVH Wijnexpert van het Jaar’ plaats tijdens de tweede dag van Gastvrij Rotterdam. Het ev...
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
De zomer eindigt met de herfstequinox, die plaatsvindt rond 21 september. Dit markeert het moment waarop de dag en de nacht even lang zijn en is het b...
Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de bierprijzen in de horeca het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Deze hogere prijzen hebben vooralsnog echte...
Op 8 september opent de vernieuwde Chin Chin Club zijn deuren, na maar liefst 5 weken gesloten te zijn geweest. De vijf jonge eigenaren begonnen Chin...
Bier is er tegenwoordig in een bijna oneindige hoeveelheid soorten en smaken en alleen al in Nederland ligt het aantal brouwerijen, uiteenlopend van k...
Amsterdam is een middenmoter als het gaat om horecaprijzen op het terras. Voor twee espresso, twee frisdranken, twee halve liters bier en twee ros&eac...
Op vakantie in de Ardennen. Een actieve vakantie, daarom is juist deze bestemming uitgekozen. En actief, dat houdt niet alleen een brouwerijbezoek in,...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Wim Swinkels is vorige week donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Swinkels, zesde generatie van de gelijknamige brouwersfamilie, zorgde in de jar...
Door het slechte weer in april van dit jaar is de bierverkoop in het tweede kwartaal met 4,4 procent gedaald. In de warme en zonnige maand juni veerde...