Je hebt gezocht op: Horeca

Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...

Jopen wederom in de prijzen bij verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland
Jopen Brouwerij uit Haarlem heeft afgelopen zaterdag met haar 4 Granen Bokbier de tweede plaats behaald tijdens de 23e editie van de verkiezing Het Le...

Investeren in... kerstdecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Faillissementsgraad in september 2025 het hoogst in de horeca
In september zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 276 bedrijven failliet verklaard, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat zijn 97...

Welk leerbedrijf verdient de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026’?
We zijn weer van start! De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is opnieuw in volle gang en er kan weer genomineerd worden. Al tientallen bedrijven zijn...

Ton Vergeer, kaasliefhebber en ondernemer: “Het gaat sneller kapot dan dat je het opgebouwd hebt”
Gouda staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar Ton Vergeer wist een kaasconcept te starten dat de stad nog niet kende. Vergeer, 67 jaar...

Bombardino! beleeft succesvolle première op Gastvrij Rotterdam 2025
Een nieuwe smaakexplosie verovert Nederland: Bombardino! De romige likeur op basis van ei, melk en rum (17 procent alcohol) vindt zijn oorsprong in de...

Eurobrouwers opent nieuwe zaak: Café de Wilde Mossel
Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek. De locatie wordt in december gesloopt om plaats te maken voor woningbo...

BBB Maastricht gaat voor Guinness World Record met grootste vlaai uit Limburg ooit
BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, opent haar 70e jubileumeditie met een officiële Guinness World Record-poging: de grootste...

Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor café's in kaart te brengen.
Voor café-eigenaren draait het dagelijks om het maximaliseren van gastvrijheid, gezelligheid en goede service. Maar achter de bar speelt steeds...

Gastvrij Rotterdam verwelkomt ruim 20.000 horecaprofessionals tijdens 12e editie
De twaalfde editie van Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 horecaprofessionals samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een uitgeb...

Janneke Rutten bekroond tot Wijnvrouw van het Jaar 2025
Op dinsdag 23 september was het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam het stralende decor voor de finaleshow van Wijnvrouw van het Jaar 2025. Het was een...

Pin-only in de horeca: lastig, maar steeds vaker praktijk
In de horeca is het steeds gebruikelijker dat klanten met pin betalen. Steeds meer ondernemers overwegen daarom een pin-only beleid, waarbij contant g...

Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...

Orchid House opent in Amsterdam Oost: all day café, bar en dining
Aan het Oosterpark een bruisend nieuw horecaconcept dat dag én nacht leeft. Orchid House wordt de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: een leve...

Horecava 2026 zet jong talent in de spotlights met Young Professional Carrièrefair
De toekomst van de horeca krijgt een podium op Horecava 2026. Tijdens de eerste editie van de Young Professional Carrièrefair staan studenten e...

Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....

Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...

Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...

Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...

SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...

Investeren in... servetten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...

Zes tips over onderhandelen met je leverancier
De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...

Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...

CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"
De omzet van de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2025 met 5,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....

De komende weken richten wij de spotlights op betalen
In onze spotlightweken over betalen duiken we in de wereld achter transacties, prijzen en betaalgedrag in de horeca. Van slimme onderhandelingstips to...

Investeren in... verlichting
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Deze dagen bieden jou in september extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Professionele huismerken volwaardig alternatief voor Nederlandse horecaondernemers
Huismerken in foodservice zijn steeds zichtbaarder in de voorkant van de zaak. Inmiddels geeft 28 procent van Nederlandse horecaondernemers aan huisme...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...

Koninklijke De Kuyper lanceert het Batched 0.0% Cocktailassortiment
Koninklijke De Kuyper, het gerenommeerde Nederlandse familiebedrijf met meer dan 330 jaar ervaring, introduceert met trots het nieuwe Batched 0.0% ass...

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends
Tijdens Gastvrij Rotterdam, van 22 tot en met 24 september 2025, vormen de themapaviljoens opnieuw een onderscheidend onderdeel van de beursvloer. Elk...

RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...

vandeStreek neemt geliefd buurtcafé Lombok over en start crowdfunding
Vanaf oktober blaast vandeStreek bier nieuw leven in één van Utrechts bekendste buurtcafés: Café Lombok. De brouwerij neem...

Wekelijks diefstal bij 1 op de 10 horecaondernemers
Na een avondje stappen of een middag op het terras, nemen sommige gasten meer mee naar huis dan alleen herinneringen. Van bierglazen en servetten...