Je hebt gezocht op: Horeca

Investeren in... verlichting
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Professionele huismerken volwaardig alternatief voor Nederlandse horecaondernemers
Huismerken in foodservice zijn steeds zichtbaarder in de voorkant van de zaak. Inmiddels geeft 28 procent van Nederlandse horecaondernemers aan huisme...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De CaféKrant
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Cao horeca 2025–2026 algemeen verbindend verklaard
De cao horeca 2025–2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de ca...

Koninklijke De Kuyper lanceert het Batched 0.0% Cocktailassortiment
Koninklijke De Kuyper, het gerenommeerde Nederlandse familiebedrijf met meer dan 330 jaar ervaring, introduceert met trots het nieuwe Batched 0.0% ass...

Grootse metamorfose stadhuisplein opent deuren voor Rotterdamse horeca
Na een van de meest ambitieuze gebiedsontwikkelingen in de binnenstad is het Stadhuisplein in Rotterdam terug van weggeweest. Frisser en veelzijdiger...

Bier en desserts: Dé finale van het diner
In de gastronomische wereld treedt bier als begeleider van gerechten steeds meer op de voorgrond. Als jij je dessertkaart wilt verrijken en je gasten...

Thematische paviljoens op Gastvrij Rotterdam belichten horecatrends
Tijdens Gastvrij Rotterdam, van 22 tot en met 24 september 2025, vormen de themapaviljoens opnieuw een onderscheidend onderdeel van de beursvloer. Elk...

RIJKS-exploitant Vermaat verkocht aan Compass Group voor 1,5 miljard euro
Compass Group, een wereldwijde leider in foodservices, kondigt aan dat het is overeengekomen om Vermaat over te nemen voor ongeveer 1,5 miljard euro,...

vandeStreek neemt geliefd buurtcafé Lombok over en start crowdfunding
Vanaf oktober blaast vandeStreek bier nieuw leven in één van Utrechts bekendste buurtcafés: Café Lombok. De brouwerij neem...

Wekelijks diefstal bij 1 op de 10 horecaondernemers
Na een avondje stappen of een middag op het terras, nemen sommige gasten meer mee naar huis dan alleen herinneringen. Van bierglazen en servetten...

Horecava 2026: vier nationale kampioenschappen op één beursvloer
Horecava 2026 barst van de energie én primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis worden vier Nederlands Kampioenschappen samengebracht op &eac...

Wat kan er misgaan met bier in de horeca?
Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...

Investeren in... bestek
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Creditcardmaatschappijen voor de rechter: horecaondernemers mogelijk gedupeerd
Collectieve belangenbehartiger stichting MIFC heeft na uitgebreid onderzoek besloten rechtszaken aan te spannen tegen de creditcardmaatschappijen Visa...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Waarom bierglazen bedrukken slim is voor jouw horecazaak
In de horeca draait alles om beleving. Een goed getapt biertje smaakt al heerlijk, maar in het juiste glas komt het écht tot zijn recht. En wat...
Alcoholvrij bier pakt podium: consumptie 0.0 bier op Nederlandse evenementen stijgt 35%
Nederlanders gaan steeds bewuster om met het drinken van alcoholhoudende dranken, zo blijkt uit recente cijfers van het CBS. Heineken ziet alcoholvrij...
Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!
De bezoekersregistratie van Gastvrij Rotterdam, dé horecavakbeurs voor horecaprofessionals, is sinds juni officieel geopend. De 12 editie van G...

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...
Nieuwe Wine Bar & Kitchen in Den Haag: The Hague Social Club
Den Haag is een culinaire hotspot rijker. Deze week opent The Hague Social Club – Wine Bar & Kitchen officieel haar deuren op een unieke loc...

ING: Gemengd beeld voor de horeca in 2025 en 2026
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

10 feiten die je helpen het perfecte brood te bakken voor jouw horecazaak
Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...
Inschrijving Horecava Awards 2026 geopend
Heb jij een innovatie die de horeca verandert, verbetert of vooruithelpt? Vanaf maandag 23 juni 2025 kun je je weer inschrijven voor de Horecava Award...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw café
Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Faillissementsgraad mei 2025 het hoogst in de horeca
In mei zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, in totaal 352 bedrijven failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn 8 meer faillissementen dan in dezelf...
NK Cocktailkampioenschappen terug op Horecava in 2026
In januari 2026 maken de Nederlandse Cocktailkampioenschappen, het officiële NK, hun comeback op Horecava. Het NK wordt georganiseerd door de Ned...

Met deze internationale broden kan je jouw café onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Eurobrouwers lanceert eigen EURO APP tijdens tweejarig jubileum
Op vrijdag 14 juni openen om 14:00 uur de poorten van de Glasfabriek in Schiedam om het tweejarig bestaan van Eurobrouwers groots te vieren. Tijdens h...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Nolet Copper Club opent deuren in Dutch Distillers District
Op 12 juni opent Nolet Distillery de Nolet Copper Club: een nieuwe experience waar 333 jaar distilleervakmanschap samenkomt met moderne cocktailcultuu...

Omzet horeca groeit in eerste kwartaal met ruim 3 procent
De omzet van de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2025 met 3,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest het h...
Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Dit kost een diner voor twee in Europa
Bij Ferrygogo doen ze elk jaar onderzoek naar wat een vakantie nou écht kost. Dus ook naar wat je op locatie kwijt bent. Want goedkoop reizen i...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...
Bird Brewery lanceert nieuw bier in vogelcollectie: Soepele Specht
Bird Brewery brengt het tweede bier uit de Bird Vogelcollectie 2025 uit: Soepele Specht. Deze New England IPA (6.2 procent) is nu te vinden bij de pro...

Investeren in... kookplaten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...