Je hebt gezocht op: Horeca
Deze dagen bieden jou in december extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...
Eurobrouwers opent 15 november Café de Wilde Mossel
Zaterdag 15 november opent Eurobrouwers het nieuwe Café de Wilde Mossel aan het Middellandplein. De intieme bistro bar is een ode aan de Belgis...
Limburgse horecaondernemers proosten op Brand Up
De Brand Bierbrouwerij in Wijlre is volop in ontwikkeling. Dat geldt niet alleen voor het vernieuwde brouwerijterrein maar ook zeker voor het assortim...
5 tips om energie te besparen in de horeca
De energiecrisis is niet van tijdelijke aard. De energierekening is bij veel horecabedrijven al ruim een halfjaar verdubbeld. Dat vraagt om permanente...
SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026
Vrijdag 31 oktober 2025 maakte Stichting Vakbekwaamheid Hospitality (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend. Er wer...
Marijke Vuik: "Er is nog veel verborgen leed in de horeca waar aan gewerkt moet worden"
“De avond van de verkiezingsuitslag was er een vol spanning”, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). &ldquo...
De komende weken richten wij de spotlight op: Alles over keukens
In onze spotlightweken over keukens duiken we in de wereld achter de schermen van de horeca, daar waar innovatie, efficiëntie en smaak samenkomen...
Horecava 2026 draait om betaalbare luxe
Sinds 1957 brengt Horecava professionals uit de hele horecasector samen. De editie van 12 t/m 15 januari 2026 in RAI Amsterdam staat volledig in het t...
Waarom nét onder 5 euro het verschil maakt
In de horeca doet de manier waarop prijzen worden gepresenteerd meer dan alleen de rekensom in de kassa. Het beïnvloedt hoe gasten het aanbod erv...
Loesje Tieleman (28) heeft 4 zaken in Rotterdam: “Overdag ontbijt, ’s avonds cocktails”
Ze was twintig toen ze de vergunningen voor haar eerste horecazaak aanvroeg. “Het grappige is…”, aldus Loesje Tieleman. “&h...
Jopen wederom in de prijzen bij verkiezing Lekkerste Bockbier van Nederland
Jopen Brouwerij uit Haarlem heeft afgelopen zaterdag met haar 4 Granen Bokbier de tweede plaats behaald tijdens de 23e editie van de verkiezing Het Le...
Investeren in... kerstdecoratie
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Faillissementsgraad in september 2025 het hoogst in de horeca
In september zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, 276 bedrijven failliet verklaard, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat zijn 97...
Deze dagen bieden jou in november extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken... Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omze...
Betalingsopties in 2025: maak het makkelijk voor je gasten
Waar je voorheen een kassalade vol munten en briefjes nodig had, is de betaalervaring in 2025 vooral digitaal, snel en mobiel. Als horecaondernemers b...
Welk leerbedrijf verdient de titel ‘Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026’?
We zijn weer van start! De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is opnieuw in volle gang en er kan weer genomineerd worden. Al tientallen bedrijven zijn...
Ton Vergeer, kaasliefhebber en ondernemer: “Het gaat sneller kapot dan dat je het opgebouwd hebt”
Gouda staat bekend als dé kaasstad van Nederland, maar Ton Vergeer wist een kaasconcept te starten dat de stad nog niet kende. Vergeer, 67 jaar...
Bombardino! beleeft succesvolle première op Gastvrij Rotterdam 2025
Een nieuwe smaakexplosie verovert Nederland: Bombardino! De romige likeur op basis van ei, melk en rum (17 procent alcohol) vindt zijn oorsprong in de...
Eurobrouwers opent nieuwe zaak: Café de Wilde Mossel
Eurobrouwers moet eind november definitief de deuren sluiten in de Glasfabriek. De locatie wordt in december gesloopt om plaats te maken voor woningbo...
BBB Maastricht gaat voor Guinness World Record met grootste vlaai uit Limburg ooit
BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, opent haar 70e jubileumeditie met een officiële Guinness World Record-poging: de grootste...
Doe mee met de monitor: help digitaliseringskansen voor café's in kaart te brengen.
Voor café-eigenaren draait het dagelijks om het maximaliseren van gastvrijheid, gezelligheid en goede service. Maar achter de bar speelt steeds...
Gastvrij Rotterdam verwelkomt ruim 20.000 horecaprofessionals tijdens 12e editie
De twaalfde editie van Gastvrij Rotterdam heeft deze week 20.624 horecaprofessionals samengebracht in Rotterdam Ahoy. Met 534 exposanten en een uitgeb...
Janneke Rutten bekroond tot Wijnvrouw van het Jaar 2025
Op dinsdag 23 september was het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam het stralende decor voor de finaleshow van Wijnvrouw van het Jaar 2025. Het was een...
Pin-only in de horeca: lastig, maar steeds vaker praktijk
In de horeca is het steeds gebruikelijker dat klanten met pin betalen. Steeds meer ondernemers overwegen daarom een pin-only beleid, waarbij contant g...
Personeelskosten en BTW-verhoging zetten marges in horeca onder druk
De horecasector groeit door in het tweede kwartaal van 2025. De omzet stijgt, volumes nemen toe en toeristische bestedingen waren nog nooit zo hoog. T...
Orchid House opent in Amsterdam Oost: all day café, bar en dining
Aan het Oosterpark een bruisend nieuw horecaconcept dat dag én nacht leeft. Orchid House wordt de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: een leve...
Horecava 2026 zet jong talent in de spotlights met Young Professional Carrièrefair
De toekomst van de horeca krijgt een podium op Horecava 2026. Tijdens de eerste editie van de Young Professional Carrièrefair staan studenten e...
Deze zes belastingen betalen horecaondernemers óók
Belasting betalen is geen ondernemer vreemd. Omzetbelasting, inkomstenbelasting en loonheffing zijn belastingen die iedere horecaondernemer wel kent....
Van lokaal naar viraal: wat de suikerbroodburger uit Sneek ons leert
In Sneek zorgt snackbar De Kolk voor een opvallende smaakervaring met de suikerbroodburger: een verrassende combinatie van zoet suikerbrood en hartige...
Gastvrij Rotterdam 2025: laatste standupdates en must-sees
Van 22 tot en met 24 september 2025 vindt de 12e editie van Gastvrij Rotterdam plaats in Rotterdam Ahoy. Het is dé horecavakbeurs voor ambitieu...
Heineken 0.0 nu op 10.000 plekken in Europa op de tap
Heineken kondigt de 10.000ste Heineken 0.0 tapinstallatie in Europa aan. Deze mijlpaal bevestigt dat alcoholvrij bier een vaste plek heeft veroverd bi...
SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Investeren in... servetten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
Deze dagen bieden jou in oktober extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...
Buurtcafé Runners in Den Haag maakt doorstart en opent Brasserie Runners
Op 6 september opent in Den Haag een nieuwe hotspot waar goed eten, gastvrijheid en dagelijkse gezelligheid samenkomen: Brasserie Runners. Klinkt de n...
Zes tips over onderhandelen met je leverancier
De inflatie blijft de horeca onder druk zetten. Volgens ING stijgen de horecaprijzen in 2025 gemiddeld met 5 procent, wat hoger is dan de algemene inf...
Is fooi geven een keuze? Voor vier op de tien Nederlandse gasten voelt dat niet zo
Voor 42 procent van de Nederlandse consumenten voelt het geven van fooi bij restaurants niet als een vrijblijvende keuze. Vooral jongeren (18-24 jaar)...
CBS: "Omzet horeca groeit in tweede kwartaal met 5,5 procent"
De omzet van de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2025 met 5,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2024, meldt het CBS. De omzet...
“De veertigste vestiging van ’t Zusje opent in oktober. Nummer 41 komt in Duitsland”
Groots ondernemen... Franchiseketen ’t Zusje groeide binnen vijftien jaar van de eerste opening naar de in oktober te openen veertigste locatie....
De komende weken richten wij de spotlights op betalen
In onze spotlightweken over betalen duiken we in de wereld achter transacties, prijzen en betaalgedrag in de horeca. Van slimme onderhandelingstips to...