Zo reageert je lichaam op de hitte

26 juli 2019 | David Bakker
Zo reageert je lichaam op de hitte<

Veel horecamedewerkers werken deze dagen gewoon door. Daarbij stijgt de temperatuur in menig bedrijf boven de 40 graden. Wat doet het eigenlijk met je lichaam als je zolang in de zinderende hitte werkt? En wat kun je het beste doen? We zochten het even uit.

Je lichaam reageert op hitte. Zweten is de enige manier om de hitte uit het lichaam te krijgen. Door de verdamping van zweet op de huid, koelt de huid af. Daarom is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Minimaal twee liter per dag wordt bij normale temperaturen al aanbevolen. Met deze warmte is het van belang constant te blijven drinken. Als je dorst hebt ben je vaak te laat. Hoofdpijn, duizeligheid en hitte-aanvallen zijn symptomen die op kunnen komen.

Bij een omgevingstemperatuur boven de 36 graden, werken de koelingsmechanismen van het lichaam niet meer effectief. Men heeft te maken met concentratieverlies, hitte-uitslag (rode bultjes) en zelfs delirium en shock toestand. Verstandig is het om regelmatig de polsen te koelen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam afkoelt. Houd de hartslag goed in de gaten, gaat deze snel omhoog dan raakt het lichaam oververhit.

Het lichaam heeft deze dagen ontzettend veel moeite om de temperatuur rond de 37 graden te houden. Het is simpelweg gevaarlijk voor de gezondheid. Wij zetten 8 tips op een rijtje om de hitte te bestrijden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Drinks Events
Jeneverfestival keert terug in jeneverhoofdstad Schiedam

De kogel is door de kerk: het Nederlands Jeneverfestival is terug van weggeweest. Op zaterdag 14 en zondag 15 september organiseert het Nationaal Jenevermuseum Schiedam het Nederlands Jeneverfestival. Na de spontane terugkeer van jenever op de menukaart van geprezen bartenders in Nederland, verwacht...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Awards Bier
Het beste bier ter wereld komt uit Nederland!

Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt Rutte is tijdens de prestigieuze World Beer Awards – het WK voor bier – verkozen tot het beste bier ter wereld in de categorie ‘World's Best Flavoured Wood Aged’. Daarnaast heeft een ander bier uit de Vatgerijpt serie, Vatgerijpt Hoogh...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: