Zo reageert je lichaam op de hitte

26 juli 2019 | David Bakker
Zo reageert je lichaam op de hitte<

Veel horecamedewerkers werken deze dagen gewoon door. Daarbij stijgt de temperatuur in menig bedrijf boven de 40 graden. Wat doet het eigenlijk met je lichaam als je zolang in de zinderende hitte werkt? En wat kun je het beste doen? We zochten het even uit.

Je lichaam reageert op hitte. Zweten is de enige manier om de hitte uit het lichaam te krijgen. Door de verdamping van zweet op de huid, koelt de huid af. Daarom is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Minimaal twee liter per dag wordt bij normale temperaturen al aanbevolen. Met deze warmte is het van belang constant te blijven drinken. Als je dorst hebt ben je vaak te laat. Hoofdpijn, duizeligheid en hitte-aanvallen zijn symptomen die op kunnen komen.

Bij een omgevingstemperatuur boven de 36 graden, werken de koelingsmechanismen van het lichaam niet meer effectief. Men heeft te maken met concentratieverlies, hitte-uitslag (rode bultjes) en zelfs delirium en shock toestand. Verstandig is het om regelmatig de polsen te koelen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam afkoelt. Houd de hartslag goed in de gaten, gaat deze snel omhoog dan raakt het lichaam oververhit.

Het lichaam heeft deze dagen ontzettend veel moeite om de temperatuur rond de 37 graden te houden. Het is simpelweg gevaarlijk voor de gezondheid. Wij zetten 8 tips op een rijtje om de hitte te bestrijden

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Bier Achtergronden
Koninklijke Grolsch stimuleert verantwoord alcoholgebruik

?Koninklijke Grolsch gaat al haar klanten met een focus op sport- en studentenverenigingen én evenementen helpen om een gezonder alcoholbeleid te voeren. Barvrijwilligers kunnen sinds deze maand via de Enschedese brouwer een face-to-face Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) training ...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: