Wijnfestival van de Lage Landen kondigt eerste editie aan in Beesd

Auteur: Redactie
Events Drinks 5 juli 2024
Wijnfestival van de Lage Landen kondigt eerste editie aan in Beesd

Het eerste Wijnfestival van de Lage Landen komt eraan is aangekondigd. Zondag 1 september laten dertig Nederlandse en Belgische wijnmakers hun beste wijnen proeven. Het festival vindt plaats op het  Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. 

"Dat Belgische en Nederlandse wijnen steeds populairder worden is geen geheim. Mede dankzij de groeiende kwaliteit en toenemende vakkennis van wijngaardeniers hebben deze wijnen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hoog tijd dus voor hun eigen jaarlijks terugkerende festival", aldus de organisatie van het gloednieuwe festival.

Witte wijnen, rode wijnen, rosés, mousserende wijnen… Je vindt ze allemaal op het Wijnfestival van de Lage Landen. Inmiddels hebben al dertig Belgische en Nederlandse wijngaardeniers hun deelname bevestigd. Daarmee belooft het een diverse wijndag te worden. Naast de verschillende wijnen zijn er ook stands met borrelplank en andere versnaperingen. 

Speed-masterclasses en prijzen

Gedurende de dag zijn er verschillende speed-masterclasses van experts. Leer in korte tijd de ins & outs over wijnen uit een koel klimaat, de nieuwe en klassieke druivenrassen en de verschillende BOB's in Nederland en België. Een kans dus om je wijnkennis in rap tempo te vergroten. Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de ereprijzen van de Wijnkeuring van de Lage Landen én de KIESKURK-publieksprijzen. De presentatie en uitreiking zijn in handen van wijnschrijver en register-vinoloog Janna Rijpma.

Het Wijnfestival van de Lage Landen wordt mede mogelijk gemaakt door Kieskurk - Amorim Cork. Dit familiebedrijf is gespecialiseerd is in alle onderdelen van het kurkproduct. Samen met het Portugese Amorim Cork produceren ze TCA-vrije natuurkurken en focussen ze al decennia op de beste CO2-balans van natuurkurk. Speciaal voor het festival hebben ze de publieksprijzen ontworpen. “Dit festival is een mooi initiatief waarbij de nadruk ligt op hoge kwaliteit en een mooi natuurproduct. Waardes die ook wij hoog in het vaandel hebben. We kijken uit naar een meerjarige samenwerking”, aldus Rob Kies van Kieskurk - Amorim Cork. 

Over de organisatie

Het Wijnfestival van de Lage Landen is een initiatief van Stichting Wijninstituut Nederland (WIN). Het WIN organiseert al twintig jaar de Wijnkeuring van de Lage Landen, waarbij de wijnen worden gekeurd bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse. Vorig jaar werd een recordaantal van 35 wijnen met een gouden medaille beloond. In totaal worden er jaarlijks zo’n 250 Belgische en Nederlandse wijnen ingezonden voor de keuring. 

Janna Rijpma en Manon de Boer zijn door WIN aangetrokken om de organisatie te versterken. Janna, bekend van het succesvolle wijnfestival Nacht van de Wijn, en Manon, woordvoerder van de VNWP, zetten zich in voor een geslaagde eerste editie. 

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws