Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

2 september 2019 | Redactie

 

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau.

Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf.

Wine tasting met Lars Daniëls

Lars Daniëls is ook bekend als redacteur bij wijnmagazine Perswijn. Door zijn aanwezigheid op BBB Maastricht wordt zijn diepgaande wijnkennis toegankelijk voor een breed professioneel horecapubliek. In de Wine Tasting area geeft Lars dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn. Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, o.a. sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn”, aldus Lars Daniëls.

Birthe van Meegeren in Gault&Millau Theater

Birthe van Meegeren is Weinakademiker aan de Oostenrijkse wijnuniversiteit en Bordeaux Wine Educator. Zij is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). In het Gault&Millau Theater wordt aan de Folie Culinaire bezoeker tegen betaling een drie-gangen lunch en amuse geserveerd, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees). Birthe zorgt voor de bijpassende wijnen bij de lunchgerechten in het Gault&Millau Theater, geleverd door aanwezige exposanten. “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties. Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe”, vertelt Birthe van Meegeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Nice 'n Easy
Convenience: is het wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, maar ook in het café. Vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en ...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
Horeca-hotspot op het Eindhovense Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Rotterdam
Sfeerhoreca gaat over in The Party Group

In januari dit jaar werd de droom van Olivier van Hoey Smith werkelijkheid: na een jarenlange samenwerking met zakenpartner Chiel Jongejan ging Van Hoey Smith zijn eigen weg onder de naam The Party Group. De ondernemer nam de helft van Sfeerhoreca over en werd zo de trotse eigenaar van De Vrienden L...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: