Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

2 september 2019 | Redactie

 

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau.

Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf.

Wine tasting met Lars Daniëls

Lars Daniëls is ook bekend als redacteur bij wijnmagazine Perswijn. Door zijn aanwezigheid op BBB Maastricht wordt zijn diepgaande wijnkennis toegankelijk voor een breed professioneel horecapubliek. In de Wine Tasting area geeft Lars dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn. Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, o.a. sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn”, aldus Lars Daniëls.

Birthe van Meegeren in Gault&Millau Theater

Birthe van Meegeren is Weinakademiker aan de Oostenrijkse wijnuniversiteit en Bordeaux Wine Educator. Zij is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). In het Gault&Millau Theater wordt aan de Folie Culinaire bezoeker tegen betaling een drie-gangen lunch en amuse geserveerd, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees). Birthe zorgt voor de bijpassende wijnen bij de lunchgerechten in het Gault&Millau Theater, geleverd door aanwezige exposanten. “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties. Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe”, vertelt Birthe van Meegeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Sijf wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse Café Sijf is verkozen tot winnaar van de Café Top 100. De karakteristieke verborgen parel midden in het centrum van Rotterdam wist de vak- én hoofdjury van Misset Horeca te overtuigen met een onovertroffen indruk. De vakjury was niet alleen te spreken over de mod...

Amsterdam Opening
Opening nieuwe club & restaurant op het Amsterdamse Rembrandtplein

Op de plek waar nachtclub Claire haar deuren afgelopen maand sloot, komt een nieuw restaurant in combinatie met een club. Het geheel is een initiatief dat de oude eigenaren samen met de teams achter feestconcepten Bambu, Terug Naar Toen, Happy Feelings en Rewind hebben opgezet. Op zaterdag 7 decembe...

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Achtergronden
Man valt eigenaar café aan vanwege sluitingstijd

Nadat de eigenaar van een café op de Grote Markt in Bergen op Zoom besloot dat hij de deur ging sluiten, kwamen er nog een aantal personen het café binnen. Zij waren het hier niet mee eens en een 46-jarige man uit Tholen besluit daarom de eigenaar aan te vallen. De man is later aangeho...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: