Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

2 september 2019 | Redactie

 

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau.

Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het hogere gastronomische segment. Magister Vini Lars Daniëls is gastheer in de Wine Tasting Area. Birthe van Meegeren is één van de drie officiële Bordeaux opleiders in Nederland en Wijnvrouw van het jaar 2019. Zij verzorgt de wijnen in het Gault&Millau Theater, waar afwisselend een drie-gangen lunch geserveerd wordt, bereid door Limburgse sterrenchefs waaronder Robin van de Bunt van restaurant De Leuf.

Wine tasting met Lars Daniëls

Lars Daniëls is ook bekend als redacteur bij wijnmagazine Perswijn. Door zijn aanwezigheid op BBB Maastricht wordt zijn diepgaande wijnkennis toegankelijk voor een breed professioneel horecapubliek. In de Wine Tasting area geeft Lars dagelijks presentaties en wijnproeverijen met als primeur op de Nederlandse markt: een prijswinnend Jordaans wijnhuis. “Goede wijn is niet alleen mateloos lekker, maar ook oneindig fascinerend. Er is niets zo leuk als het overbrengen van die fascinatie en mijn enthousiasme voor wijn. Ik geef op Folie Culinaire, het exclusieve onderdeel van BBB Maastricht, o.a. sessies over wijnaroma’s, de smaak van de plek en natuurlijkheid van wijn”, aldus Lars Daniëls.

Birthe van Meegeren in Gault&Millau Theater

Birthe van Meegeren is Weinakademiker aan de Oostenrijkse wijnuniversiteit en Bordeaux Wine Educator. Zij is opgeleid tot het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET). In het Gault&Millau Theater wordt aan de Folie Culinaire bezoeker tegen betaling een drie-gangen lunch en amuse geserveerd, bereid door Limburgse sterrenchefs Robin van de Bunt (De Leuf), Servais Tielman (Beluga loves you), Gilbert von Berg (Château Neercanne), Edwin Soumang (Restaurant ONE), Hans Kinkarts (Restaurant Atelier) en Jan Marees (Restaurant Marrees). Birthe zorgt voor de bijpassende wijnen bij de lunchgerechten in het Gault&Millau Theater, geleverd door aanwezige exposanten. “Het Gault&Millau Theater biedt Folie Culinaire bezoekers een geweldige kans om gerechten van top chefs te proeven en tegelijkertijd meer te weten te komen over de beste wijn- en spijscombinaties. Aan de hand van vijf eenvoudige stappen licht ik de basisprincipes van het combineren van wijnen met gerechten toe”, vertelt Birthe van Meegeren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Achtergronden
Kinderdag bij strandpaviljoen in Noordwijk

St(r)andplaats Nederzandt (Noordwijk) staat op zondag 15 september weer volledig in het teken van de kids! Kidsday 2019, het kinderfestijn van de Bollenstreek. Dit jaar is Kidsday nog uitgebreider dan anders. Kids mogen lekker springen op de luchtkussens met de beats van DJ Kevin, spelen in de na...

Amsterdam Opening
Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar, onder leiding van Schilo van Coevorden, uitgegroeid tot een ongeëvenaarde cohesie van keuken en bar met onmiskenbare Aziatische invloeden, waar...

Economie Personeel
Verloop personeel kost horeca 1,4 miljard euro per jaar

De horecasector kent, mede door het grote aandeel jonge arbeidskrachten, traditioneel een grote arbeidsdynamiek. De branche wordt door het grote personeelsverloop geconfronteerd met torenhoge kosten. Zo kost het vervangen van een fulltime werkende kok bijna 30.000 euro en het vervangen van een fullt...

Bier Achtergronden
Krat is de ster in nieuwe Heineken campagne

In de nieuwe Heineken® campagne, die vandaag live gaat, staat de Nederlandse vindingrijkheid, pragmatisme en een gezonde dosis zelfspot centraal. En waar komt dat beter tot uiting dan in de ‘ster’ van de nieuwe campagne: het Heineken krat. Josefien Olij, Marketing Manager Heineken...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: