Wijncafé Alex + Pinard geopend in Amsterdam

24 november 2017 | Roy Spijker

Vanaf vandaag heeft wijncafé Alex + Pinard haar deuren geopend aan de Dapperstraat 10. Het idee voor het wijncafé is ontstaan nadat chef Nathaniel Zuijderwijk en sommelier Sanna Burggraaf opzoek waren naar een plek om ontspannen een goed glas wijn te drinken met daarbij kwalitatief, lekker eten maar deze nergens vonden. Zodoende besloten zij om de handen ineen te slaan en zelf zo’n plek te creëren in Amsterdam-Oost. 

Bij Alex + Pinard (Frans voor een glas tafelwijn) willen ze goede wijn toegankelijk maken voor iedereen. Dat betekent dat de kwaliteit van de wijn hoog is maar toch betaalbaar. Zo zijn alle (veelal biologische) wijnen die bij Alex + Pinard geserveerd worden afkomstig van kleine wijnproducenten die veel aandacht besteden aan de kwaliteit. De wijn bestaat zo veel mogelijk uit puur druivensap zonder te veel toegevoegde conserveermiddelen als bijvoorbeeld suiker. Uiteraard speelt ook de smaak van de wijn een grote rol in de zoektocht naar de beste wijnen. Hierdoor staat de wijnkaart van Alex + Pinard vol met levendige en verrassende wijnen afkomstig uit diverse wijngebieden.

Menukaart
Niet alleen de wijn, maar ook de menukaart is gebaseerd op pure producten. Zo is er bij Alex + Pinard een keuze uit onder andere Spaanse hammen, Franse kazen, Italiaanse worsten maar bijvoorbeeld ook Coq Au Riesling (in Riesling gestoofde kip) en steak tartare. De ambachtelijke gerechten worden bereid met de beste ingrediënten en bevatten invloeden uit Italië, Spanje en Frankrijk. Alex + Pinard kiest voor eerlijke en lokale producten die zo min mogelijk bewerkt zijn wat zorgt voor ogenschijnlijk simpele gerechten die echter bomvol van smaak zijn. 

Interieur
Het interieur van Alex + Pinard straalt een ongedwongen sfeer uit en voelt open en fris aan door de hoge, witte plafonds en vele ramen. De platanen op het grote terras buiten, dat aan de Dappermarkt gelegen is, dragen bij aan het typische mediterrane vakantiegevoel en nodigt uit om tot in de late uurtjes te blijven zitten.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Bier
Bierfans halen abdijbier persoonlijk op

Zondag 1 december 2019 was de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier werd natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het werd door de bierbe...

Awards Bier
Scheldebrouwerij pakt weer goud

Bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge heeft de blonde Strandgaper van Scheldebrouwerij voor de tweede keer dit jaar hoge ogen gegooid. Na in augustus al als ‘Belgian Country Winner’ uit de bus te komen bij de World Beer Awards in Londen staat hun ‘Golden Ale’ voor de tw...

Economie Achtergronden
Horeca ziet personeelstekort oplopen: 23.000 openstaande vacatures

De omzet van de horeca steeg in het derde kwartaal van 2019 met 0,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam echter met 0,3 procent af. De omzet van logiesverstrekking steeg met 0,1 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 0,2 procent. Omzet logiesver...

Opening Den Haag
Nieuwe hotspot op het Kurhausplein officieel geopend 

Restaurant Blaze & Co is dit weekend feestelijk geopend. Ruim 100 genodigden genoten van signature Blaze Bites en luisterden naar het eerste optreden van Blaze of Glory - de huisband onder leiding van Emanuel Assies. Het interieur is kleurrijk en geïnspireerd op tatoeages. Dit komt terug...

Awards Bier
Bierspecialist Richard Moerkerk: Award winner en nieuwe columnist

De Alkmaarse Richard Moerkerk van Proeflokaal De Boom is de allereerste Bierspecialist in de horeca. Hij ontving in theater Amsterdam de Entree Award. Daarnaast is Richard de nieuw, vaste columnist van De Cafékrant. Richard zal maandelijks met zijn inhoudelijke columns de caféonderneme...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: