Wat is er te doen op de BBB?

19 januari 2012 |
Wat is er te doen op de BBB?<

Een bezoek aan de BBB staat niet alleen garant voor het opdoen en onderhouden van contacten. Ook kan men er terecht voor inspiratie en kennisverrijking. Onder andere de uitgebreide programma’s van het BBB Theater, Columbus Plein en Stichting Europa Culinair dragen hieraan bij.

BBB Theater
Het BBB Theater heeft dit jaar zijn primeur. Diverse partners bieden er gedurende de gehele dag een uitgebreid programma rondom belangrijke onderwerpen in de hotel-, restaurant-, café/bar/discotheek- en fastservicesector. Horecaondernemers zullen er ‘getriggerd’ worden om over hun bedrijfsformule na te denken!

Columbus Plein
Het Columbus Plein is een smeltkroes van creativiteit en inspiratie. Opmerkelijke concepten, waaronder die van de vier finalisten van de Columbus Trofee 2012, trekken er de aandacht. Gedurende de vier beursdagen vinden hier Catwalk Shows, (besloten) bijeenkomsten en netwerkborrels plaats. Ook de opening van deze 58e editie van de BBB vindt plaats op het Columbus Plein. Tijdens de opening geeft de bekende schrijver Ronald Giphart een presentatie over ‘eten, drinken en slapen bij grote sterrenkoks’. Daarnaast vraagt hij René Hanssen (Algemeen Directeur MECC Maastricht) en Lodewijk van der Grinten (Directeur Koninklijke Horeca Nederland) naar hun ervaringen op dit gebied en hun visie voor het komende jaar.

Stichting Europa Culinair
Voor alweer het 33e jaar op rij organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) ‘Le Grand Concours Culinaire International Maastricht’. Niet alleen kunnen deze kook- en serveerwedstrijden bepalend zijn voor de loopbanen van de deelnemers. Ook beursbezoekers weten het kookpodium in groten getale te vinden. Niet voor niets scouten vooraanstaande chefs hier hun nieuw talent. Zien en gezien worden is dan ook het motto!

De wedstrijden gaan dagelijks rond 10.00 uur van start op het SEC-kookpodium. Rond 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het BBB Theater.

Op het kookpodium van SEC wordt gestreden om de volgende prijzen:
Maandag 30 januari 2012
Tuscho Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van horeca dagvakscholen.
Dinsdag 31 januari 2012
Ecolab Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen in de praktijk.
Woensdag 1 februari 2012
Lebouille Valkenburg Grand Prix Wisseltrofee, Cuisine Internationale en serveren gastheer / gastvrouw
Oester Trofee, premier Nederlands Kampioenschap ‘Oesters Openen’. Aanvang 15.00 uur.
Donderdag 2 februari 2012
Daily Fresh Food B.V. Wisseltrofee, internationale kookwedstrijd ‘A-La-Minute’ & serveerwedstrijd voor leerlingen van VMBO gastheer / gastvrouw opleidingen.

Maandag 30 januari 2012
Bierproeverij onder leiding van bierspecialist en Proost!-journalist Sander van Werkhoven
Dinsdag 31 januari 2012
Ochtend:
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Woensdag 1 februari 2012
Ochtend
Baristaworkshop door barista en koffiegek Jeroen Veldkamp (Douwe Egberts)
Middag
Workshop cocktails maken, verzorgd door Mikael Eman (oprichter en eigenaar van Cocktail & Cocktail)
Donderdag 2 februari 2012
Netwerkbijeenkomst (voor relaties)

Koninklijke Horeca Nederland
Met ‘Grenzeloos Gastvrij’ als centraal thema verzorgt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) dagelijks sessies in het BBB Theater. De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Social Media, waaronder Hyves, Twitter en Foursquare o.a. door KLM, Hyves.
- Alcohol en Jeugd
- Ondernemersdossier
- Domeindiscussie

De meerwaarde van Biologisch en Streekproducten op de menukaart
Inspirator, doener en denker Eric van Veluwen brengt, aan de hand van actuele gebeurtenissen en voorbeelden, onderstaande onderwerpen op humoristische wijze ter sprake:
• Bezieling en de kansen die er zijn met het gebruik van biologische producten en streekproducten (transparantie, smaak, herkenbaar, gezondheid en eerlijk betaald)
• Het gebruik en de aandacht voor streekproducten en biologische ingrediënten in de keuken.
• De voor- en nadelen van streekproducten en de manier waarop men zichzelf moet blijven ontwikkelen en trainen om met positiviteit en creativiteit invulling te geven aan een duurzame bedrijfsvoering.
• De mythe dat biologisch en streekgebonden inkopen duurder is, wordt ontkracht.
• Tegen welke problemen lopen de chefs van nu tegen bij hun zoektocht naar streekproducten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Video
Video: spoken nemen café over

In dit café in Nottingham, dat ook nog eens op een oud gevangenisterrein staat, waren geesten rond. En dat terwijl Halloween aanstaande is. De eigenaar van de bar besloot de videobeelden eens goed te bekijken toen er op een dag flessen en eten op de vloer werden aangetroffen. De avond ervo...

Columns Blog
Grijp eerst dat laaghangend fruit

Horecamensen houden van knallen. Een mooie avond draaien met je team waarbij alles klopt. Waar de service soepel loopt, de gasten happy zijn en een goede omzet wordt gedraaid. Horecamensen vinden stille momenten in de zaak echter een gruwel. Wachten op klandizie en ‘wortelschieten’ is...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: