Vrije Universiteit Amsterdam: Onderzoek naar platformwerk in de horeca

Auteur: Vrije Universiteit Amsterdam
Branded Content Ondernemen 23 augustus 2024
Vrije Universiteit Amsterdam: Onderzoek naar platformwerk in de horeca

De afgelopen jaren is er een groeiende trend waarneembaar van steeds meer personeel in de horeca dat voor platformwerk kiest, zoals werken via Temper of YoungOnes. Volgens slogans zijn freelancers in de horeca die via een platform werken namelijk flexibeler en vrijer om te kiezen waar en wanneer ze willen werken, en verdienen ze bovendien ook nog eens meer via het platform dan werknemers.

Wij zijn Anja Eleveld en Erik Wesselius, universitair docenten van de Vrije Universiteit Amsterdam en voor ons NWO-gefinancierde onderzoek naar platformwerk in de horeca in de Randstad zijn wij geïnteresseerd in de dagelijkse ervaringen van leidinggevenden en managers met platformwerkers (‘freeflexers’) als onderdeel van het personeelsbestand. Graag willen we meer weten over, onder andere:

  • De redenen om diensten op platforms beschikbaar te stellen
  • De instructies en taken die platformwerkers krijgen tijdens hun shift
  • De verwachtingen van platformwerkers
  • De redenen om platformwerkers wel/niet terug te vragen, het geven van ratings
  • Overwegingen om platformwerkers wel of niet een contract aan te bieden
  • De ervaringen met platformwerkers als onderdeel van het personeel, qua samenwerking en omgang met werknemers (werksfeer)
  • Het belang van platforms en ‘freeflexers’ voor jou als leidinggevende in de horeca (werkt het wel of niet?)

 

Ben jij een leidinggevende of manager in de Randstad die gebruik maakt of heeft gemaakt van Temper of YoungOnes? En heb je een geschikt moment om de enquête in te vullen of om op jouw locatie over jouw ervaringen te praten? 

Vul de enquête in of neem contact met ons op via 06-20073762 en e.p.wesselius@vu.nl

 

Voor meer informatie zie: Platformwerk.com

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws