Vorig jaar in De CaféKrant: Café De Nieuwe Stek werd een kringloopwinkel

Auteur: redactie
8 oktober 2021
Vorig jaar in De CaféKrant: Café De Nieuwe Stek werd een kringloopwinkel

De CaféKrant bestaat dit jaar 15 jaar. Om dit 'porseleinen jubileum' kracht bij te zetten, besteden we iedere week aandacht aan een interview of achtergrondverhaal uit de rijke historie van De CaféKrant.

Wekelijks presenteren we je zo'n verhaal. Dit keer een interview met Peter Liesveld, eigenaar van café De Nieuwe Stek in Amsterdam. We bezochten hem middenin de coronaperiode, toen de horeca gesloten was. Zijn café werd tijdelijk een kringloopwinkel.

Terwijl er continu mensen binnen komen druppelen in de tijdelijke winkel van Peter - soms heel gericht op zoek naar een plumeau, zoals een oud dametje dat zojuist binnenkwam, of een staafmixer voor de Surinaamse mevrouw die op dit moment binnen is – is het niet genoeg om echt winstgevend te zijn, vertelt Peter. “Het is best druk en we verkopen echt heel veel, maar het weegt niet op tegen de veel ruimere openingstijden die we als café hadden. Normaal gingen we om zeven uur ’s ochtends al open voor de marktkooplui die aan het opbouwen waren en sloten we soms pas om drie uur in de nacht. Nu zijn we als winkel van tien tot een uur of vier, vijf in de middag open. Eerder openen heeft geen zin, want dan staat de markt er nog niet en later openblijven heeft ook geen zin als je geen horeca mag bedrijven. Eén ding is dus zeker: zodra we weer als café open mogen, rammen we alle tweedehands spullen eruit en gaan we gelijk weer open als café. 

Het interview lees je terug via deze link.

Dossier

Iedere week blikken we terug op een historisch verhaal uit De CaféKrant. We bundelen deze verhalen in het dossier, dat je hier vindt en wekelijks wordt aangevuld.

Blijf je graag op de hoogte?

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

DCK15Jaar

Overig nieuws