Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Horecavoorzieningen Gelderland als beste beoordeeld

Wie tijdens de vakantie wil genieten van een hapje en drankje kan het beste een bezoek brengen aan de provincie Gelderland. De Nederlandse vakantieganger waardeert de horecavoorzieningen (aanbod en kwaliteit) in Gelderland namelijk als beste van Nederland, met een 7.64. Noord-Brabant volgt op gepaste afstand met een 7.36, en ook Friesland (7.33) doet het met een derde plek helemaal niet slecht.

De Nederlandse vakantieganger waardeert de horeca in Flevoland het minst, met een 6.11. Ook Groningen (6.25) en Zuid-Holland (6.27) scoren ver onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van provincies met de beste (tot de slechtste) horecavoorzieningen:

Gelderland: 7.64

Noord-Brabant: 7.36

Friesland: 7.33

Limburg: 7.24

Drenthe: 7.21

Utrecht: 7.20

Overijssel: 7.06

Noord-Holland: 6.97

Zeeland: 6.71

Zuid-Holland: 6.27

Groningen: 6.25

Flevoland: 6.11

Gelderland ook meest gastvrije provincie

Mede dankzij de goede waardering voor de horecavoorzieningen is de provincie Gelderland bovenaan geëindigd als meest gastvrije provincie. Naast de horecavoorzieningen werden andere vakantie-ervaringen onderzocht, zoals de vriendelijkheid van de inwoners en de natuur en dorpen in de omgeving.

Na Gelderland vinden we Noord-Brabant en Limburg terug als nummer twee en drie in ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’.


Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Café organiseert 'heliumkaraoke', zodat iedereen Gerard Joling kan imiteren

Het Noordhollands Dagblad komt met een wel heel speciaal nieuwsitem: in eetcafé Van Dam in Sint Maartensvlotbrug gaan ze zaterdag van start met heliumkaraoke. Er is niet meer voor nodig dan een beeldscherm, een flinke teug helium, een geluidsinstallatie en sloten bier. Want iedereen moet natu...

trends Bier
Onderzoek: Dit zijn de huidige biertrends

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Dit en ...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Columns Blog
Horecaondernemer, kijk uit voor stress!

Het is hollen of stilstaan. Het ene moment is het loei druk en kun je het niet bijbenen en het volgende moment kun je een kanon afschieten. De horeca in een bedrijfstak waar de vraag naar diensten fluctueert. Mensen gaan rond dezelfde periode op vakantie, eten op vaste tijden en gaan het liefst uit ...

Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Restaurants proppen zich vol

Niet alleen in Amsterdam, maar ook in bijna alle andere drukke toeristensteden zijn ze niet te missen: proppers. Medewerkers van de horecagelegenheid benaderen voorbijgangers en proberen hen te verleiden om hun zaak binnen te gaan. Een gratis drankje of een 3-gangen deal, de proppers halen alles uit...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: