Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Horecavoorzieningen Gelderland als beste beoordeeld

Wie tijdens de vakantie wil genieten van een hapje en drankje kan het beste een bezoek brengen aan de provincie Gelderland. De Nederlandse vakantieganger waardeert de horecavoorzieningen (aanbod en kwaliteit) in Gelderland namelijk als beste van Nederland, met een 7.64. Noord-Brabant volgt op gepaste afstand met een 7.36, en ook Friesland (7.33) doet het met een derde plek helemaal niet slecht.

De Nederlandse vakantieganger waardeert de horeca in Flevoland het minst, met een 6.11. Ook Groningen (6.25) en Zuid-Holland (6.27) scoren ver onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van provincies met de beste (tot de slechtste) horecavoorzieningen:

Gelderland: 7.64

Noord-Brabant: 7.36

Friesland: 7.33

Limburg: 7.24

Drenthe: 7.21

Utrecht: 7.20

Overijssel: 7.06

Noord-Holland: 6.97

Zeeland: 6.71

Zuid-Holland: 6.27

Groningen: 6.25

Flevoland: 6.11

Gelderland ook meest gastvrije provincie

Mede dankzij de goede waardering voor de horecavoorzieningen is de provincie Gelderland bovenaan geëindigd als meest gastvrije provincie. Naast de horecavoorzieningen werden andere vakantie-ervaringen onderzocht, zoals de vriendelijkheid van de inwoners en de natuur en dorpen in de omgeving.

Na Gelderland vinden we Noord-Brabant en Limburg terug als nummer twee en drie in ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’.


Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: