Utrechtse horeca moet naleving leeftijdsgrens beter bewaken

23 september 2016 | Thijs Jacobs

De Utrechtse horeca geeft een toelichting op de berichtgeving over de slechte naleving in de stad. De cijfers uit het onderzoek kloppen, maar vragen wel om een toelichting. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) werkt samen met de gemeente om de naleving van de leeftijdsgrens te verbeteren. Op 11 oktober is er weer een bijeenkomst van de gemeente met de ondernemers, omdat er nog veel werk aan de winkel is.

KHN Utrecht vraagt ook de ouders en jongeren om beter om te gaan met de nieuwe leeftijdgrens. De nieuwe campagne “18 jaar? Bewijs ’t maar” moet zowel het horecapersoneel als de gasten nadrukkelijker ondersteunen bij de verplichting om de ID te laten zien als er door jongeren een biertje of wijntje wordt besteld.

Veel ondernemers en hun personeel moeten nadrukkelijker vragen naar de ID’s van jongeren. Dat is nog geen automatisme. Ouders en jongeren zijn heel belangrijk voor het verbeteren van de naleving. KHN Utrecht voorzitter Derksen: “Deze cultuurverandering vraagt om inzet van alle partijen. Wij als horecaondernemers moeten echt verbeteren in de naleving en dan zou het ook helpen als onze gasten daarbij helpen door automatisch de ID te tonen.” Veel horecabedrijven hanteren al bij de ingang een toegang vanaf 18 jaar. Ook gaat KHN Utrecht in samenwerking met VICTAS in het najaar trainingen organiseren voor de horecaondernemers om de naleving te verbeteren.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
''Het terras openen heeft eigenlijk geen zin voor ons''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Ronald Bakker (Bagels & Beans)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De CaféKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: