Utrechts café leeft in onmin met de buurt

30 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Is Café Stathe in de Utrechtse Rozenstraat een café waar af en toe livemuziek te horen is of is het een club, die puur om de muziek draait? De rechter in Utrecht zal er zijn hoofd over moeten breken, want buurtbewoners zijn de overlast beu en geven de focus van het café op livemuziek en DJ's de schuld. 

Veel overlast

Eerdere overlegmomenten met de gemeente Utrecht, bewoners van de Utrechtse Wijk-C en Stathe hebben niet het beoogde resultaat opgeleverd, lezen we in het AD. Buurtbewoners stellen voornamelijk in het weekeinde last te hebben van dronken cafébezoekers die buiten lawaai maken en zelfs overgeven op straat.

Het café voldoet naar eigen zeggen aan alle regels. De vergunning staat livemuziek toe, wanneer die 'omlijstend' is en drank en eten de 'core business' zijn. De advocaat van het buurtcomité betoogt dat dansen en muziek de hoofdmoot vormen en dat hierdoor de grenzen van de vergunning worden overschreden.

Genadeklap?

De rechter lijkt het café al deels gelijk te geven. Hij vroeg zich immers af of de overlast buiten echt minder zou zijn zonder livemuziek en DJ's. "Het is er gewoon heel druk", sprak hij uit. Dat brengt vervolgens overlast met zich mee... Wij, en de partijen die in de rechtszaal tegenover elkaar staan, denken dat Stathe zonder livemuziek echter een stuk minder druk zal zijn. Aan de rechter om te oordelen of hij het café een genadeklap wil toebrengen of de buurtbewoners in het gelijk stelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Cocktails
Super Lyan beste hotelbar van Amsterdam

Super Lyan is uitgekozen tot beste hotelbar van Amsterdam. De prijs werd zaterdag voor de zevende keer uitgereikt door de Belvedere Best Hotel Bar Awards tijdens de jaarlijkse Hotelnacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Bar Manager Dan Garnell, Director of F&B Jos van Hunen en hoteldirec...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Columns
Column Richard Moerkerk: Meer 0.0 van de tap

De gedachte aan een grapefruitsalade met bladspinazie, geroosterde pijnboompitjes en een steak tartaar maakt het me bijzonder lastig om deze column te typen. Helemaal nu ik ook nog aan een begeleidend witbier van Lowlander denk, het water loopt me in de mond! Het bier is gebrouwen met sinaasappel- e...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Amber Ott is de beste biertapper van Nederland

Biertappen is echt een vak en vraagt om vakmanschap. Dat was vandaag duidelijk te zien tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2020. Van alle barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 47 deelnemers in d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: