Uniek: vogels spotten en bier drinken

31 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wereldrecordhouder Vogelspotten Arjan Dwarshuis en oprichters van Bird Brewery, Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, organiseren gezamenlijk het evenement Birds & Beers. Het doel is om het beste van de twee werelden samen te brengen. Het eenmalige evenement vindt plaats op 17 juni van 10.00-13.00 in het Amsterdamse bos.

Het evenement

Tijdens Birds & Beers geeft Arjan Dwarshuis een korte lezing over zijn Biggest Year, ga je er samen op uit om vogels te spotten en is er meer dan genoeg ruimte om vragen te stellen. Aansluitend vindt een bierproeverij plaats. Hierin geven de brouwers Rik en Ralph uitleg over het proeven van bier, het maken van bierspijscombinaties en worden uiteraard toepasselijke bieren als De Rumoerige Roodborst, Fuut Fieuw en Datisandere Koekoek geschonken. 

De organisatoren

Arjan Dwarshuis, bekend van onder meer Pauw, RTL Late Night en Binnenstebuiten, vestigde afgelopen jaar een wereldrecord vogelspotten. Tijdens zijn Biggest Year reisde hij de wereld rond om zoveel mogelijk soort waar te nemen. Hij kwam uiteindelijk tot 6.841 soorten, waarmee hij het oude record van de Amerikaan Strycker (6.118) verpulverde. Over zijn Biggest Year komt later dit jaar een documentaire uit.

Biersommeliers Ralph van Bemmel en Rik van den Berg volgden beiden een bieropleiding en starten afgelopen jaar de brouwerij Bird Brewery. Ze pakten als enige nieuwkomer meerdere prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland (Dutch Beer Challenge 2017), werden in de media bestempeld als een van de beste nieuwe brouwerijen en hun bieren zijn intussen landelijk te vinden bij vele horecazaken en slijterijen. 

Tijd & Locatie

Het evenement vindt plaats op 17 juni van 10.00-13.00 in het Amsterdamse Bos. Kosten zijn 55,- per deelnemer (max. 30 deelnemers: vol=vol) en aanmelden kan via ralph@birdbrewery.com. Verdere informatie komt na aanmelding via e-mail.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Nice 'n Easy
Convenience: van café tot 'dark kitchen' en sterrenrestaurant

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Columns
Column: Het kanten randje van gastvrijheid

“Ah! Ge zijt nen nieuwe zeker, van hier verderop?” zei de man met een vrolijk gezicht tegen me. Ik stond me te vergapen aan de enorme hoeveelheid soorten bier, dat had ik nog nooit gezien. Allemaal verschillende flesjes, met kleurrijke etiketten. De ene nog mooier dan de andere. Het had ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: