Trofee voor populairste uitgaansplekken

23 oktober 2013
Trofee voor populairste uitgaansplekken

Voor de tiende keer zijn de Nightlife Awards uitgereikt aan de populairste uitgaansgelegenheden van Nederland. Nieuw dit jaar is de verkiezing van de populairste Vlaamse uitgaansgelegenheden. De Nightlife
Awards zijn populariteitsprijzen die zijn toegekend op basis van drie meetinstrumenten.

*De meetinstrumenten*
Het Nederlandse uitgaanspubliek heeft via Facebook, e-mail en sms gestemd op haar favoriete uitgaansgelegenheid. De bedrijven met de hoogste aantal stemmen van het publiek zijn vervolgens aan een quickscan onderworpen door MKB Adviseurs. Met de quickscan werden de bedrijven voornamelijk beoordeeld op de interne organisatie zoals personeelsbeleid, financiën, administratieve organisatie en veiligheid. Daarnaast werd er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Noviodata.

*Populairste beachclub*
De populairste beachclub van Nederland is Beachclub Vroeger in Bloemendaal. De beachclub kreeg in deze categorie de meeste populariteitsstemmen via internet, Facebook en sms.

*Populairste danscafé*
Crazy Piano's in Scheveningen is zeer populair in West-Nederland en is de plek voor feesten zowel in individueel als in groepsverband. Eigenaar Bjorn van Dijkt runt de zaak al ruim 14 jaar. Crazy Piano's is iedere avond geopend en biedt een unieke mix van eten en entertainment voor een complete avond uit. De omzet ligt al jaren op een zeer hoog niveau en Crazy Piano's mag zich dit jaar het populairste danscafé van Nederland noemen.

*Populairste Club*
Club Air heeft de hoogste score behaald in het NovioData onderzoek. Met 40.000 likes op Facebook en ruim 5.000 volgers op Twitter heeft de winnaar een imposante fanbase. Vooral op het gebied van innovatie en samenwerking is Club Air wat de jury betreft een voorbeeld voor de andere Nederlandse clubs.

*Populairste megaclub*
In de voorgaande edities van de Nightlife Awards behaalde Brothers altijd een top-3 positie in deze landelijke categorie. Op het gebied van social media heeft Brothers als enige club in Nederland een rapportcijfer 10 gekregen voor de interactie met haar doelgroep. Brothers is een aantal jaren geleden begonnen met het creëren van een festivalsfeer in haar club. Dit jaar is de naam van Brothers gewijzigd in Brothers Festival Dome, waarmee Brothers een trend zet als megaclub en zich steeds meer profileert als festivalclub.

*Populairste uitgaansgelegenheden van Vlaanderen*
Nieuw dit jaar is de aparte verkiezing voor 40 genomineerde Vlaamse uitgaansgelegenheden. Het Belgische publiek heeft via Facebook, e-mail en sms haar stem uitgebracht. Carré uit Willebroek is uitgeroepen tot Populairste Club van Vlaanderen 2013 en Noxx uit Antwerpen is verkozen tot Populairste Megaclub Vlaanderen 2013.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws