Tom Verdouw is de beste oestersteker van Nederland 2023

Auteur: redactie
Awards Events 20 september 2023
Tom Verdouw is de beste oestersteker van Nederland 2023

Afgelopen dinsdag 19 september 2023 vond de dertigste editie van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats in Het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam. Het evenement, dat jaar na jaar aan populariteit wint, bracht oesterliefhebbers, culinaire professionals en enthousiastelingen uit Nederland en België samen om te strijden om de titel van ‘snelste en meest vakkundige oestersteker’.

Zowel de jury als het enthousiaste publiek was onder de indruk van het uitzonderlijk hoge niveau van het oestersteken tijdens het evenement. Zij wachtten in spanning af terwijl de oestermannen hun vaardigheden demonstreerden. De deelnemers werden beoordeeld door een deskundige driekoppige jury (bestaande uit de oprichter van het NK oestersteken Piet Janssen, Inge Bruijnooge van Adri & zoon, culinair journalist Felix Wilbrink en visfileer-specialist Arie Kuijt), die nauwlettend keken naar de details en kwaliteit van het openen van de Zeeuwse platte oesters. Zo werd gelet op de tijd van openmaken, maar ook naar de juiste manier van openen zonder gruis en kapotgesneden vlees. Hiervoor kregen deelnemers zelfs strafpunten. Het plateau met de mooiste opmaak met 30 platte Zeeuwse oesters kreeg de schoonheidsprijs.

Na een opwindende strijd werd de winnaar van het NK Oestersteken 2023 eindelijk bekendgemaakt. De eer ging naar Tom Verdouw van Sea Salt Saloon, die met ongeëvenaarde vaardigheid en precisie de Zeeuwse oesters opende. Tom ontving niet alleen de prachtige handgemaakte oestertrofee, maar verdiende ook een felbegeerde deelnameplek op het Europees Kampioenschap Oestersteken 2024. Hij is voor de tweede keer landskampioen geworden en deze keer maakte hij gebruik van een speciaal double bladed mes uit Zweden.

Het evenement, dat plaatsvond in Het Wijntheater, overtrof alle verwachtingen. Mede dankzij sponsoren Adri & Zoon, Champagne Castelnau, Tabasco, Eurobrouwerij, MissPublicity en Le Nouveau Chef werd het een groot succes. Na afloop werd het publiek verrast met een bruisende champagnetoren en kon iedereen samen proosten op de winnaar met een heerlijk glas bubbels van hoofdsponsor Champagne Castelnau.

Fotografie: Jacqueline Fuijkschot

Blijf op de hoogte!

Eén keer per week het actuele en relevante cafénieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws