Tiende levensjaar voor Jimmy Woo

16 november 2012 |
Tiende levensjaar voor Jimmy Woo

Jimmy Woo gaat bijna haar tiende levensjaar in. Op 7 december viert de club haar 9e verjaardag. Eigenaar Casper Reinders zit nog vol ambities en is nog lang niet toe aan pensioen.

Kungfu-master uit Hong Kong
Negen jaar geleden opende Jimmy Woo haar mysterieuze deuren aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Niemand wist wie Jimmy Woo was. Het verhaal deed de ronde dat hij een zakenman, opiumhandelaar en kungfu-master was uit Hong Kong. De club kreeg snel veel aandacht en had het strakste deurbeleid van de stad met als resultaat een dito gastenlijst.

Casper Reinders blijft ambitieus
Ondernemer Casper Reinders (1970) is de eigenaar van de club. Nadat hij op zeer jonge leeftijd zijn carrière startte met café Fortuyn in Haarlem, volgde al snel de eerste, hippe design-noodlebar NOA en het Aziatisch georiënteerde Moko. In 2003 opende de ambitieuze horeca-ondernemer de club Jimmy Woo. Met brasserie Bocinq zette Casper in 2009 een heel nieuw concept op de kaart; een Frans- Arabisch fusion restaurant waar men naast dineren ook kan loungen. Een jaar later opende Reinders restaurant en bar Lion Noir. In 2011 werd hotspot/lounge- en nachtclub Ludwig geopend. In april 2012 won Reinders de Venuez Hospitality & Style Award 2011 voor meest toonaangevende horecaman van het jaar. In december 2012 staat de (her)opening van Rose's Cantina op de planning.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Digitaal ondernemen in het café

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: